Innan Whitsundays

(Det här skulle egentligen upp innan de inlägget innan men kom inte åt de via facebook)
 
17/5 Nu sitter vi på nattbussen som ska ta oss till Airlie Beach - 13 härliga timmar har vi framför oss men bussen är inte så full så vi alla har två säten. Förhoppningsvis (men inte så troligt) förblir det så.

Tänkt på en ny grej: Idas engelska har blivit så himla bra! Man hör att hon hänger med i samtalen och är snabb med svar. Kommer på bra meningar och uttalet är super. Tycker att det har hänt helt galet mycket bara sen New York. Duktiga Idisen! Tror att det är kombinationen med fler resor men också sen hon blev tillsammans med Jaken, då funkade det inte längre att bara kolla svenska filmer och Astrid Lindgren haha

Harvey Bay i sig har vi verkligen inte sett utan det var bara vanligaste stället att åka ut till Fraser Island. Ida och Elin var ute och kollade några butiker när jag bloggade och båda kom hem med en varsin ny tunn tjocktröja (ungefär en sån som jag har från uniqlo - som Ida ÄLSKAR) så de var båda nöjda och glada. Det kommer bli samma sak med Airlie Beach, det är bara för att hamnen som båten går från är där.

Vi har också (tillsammans med skydive och snorklingtur ut till berriärrevet) bokat en tur till fyra vattenfall i Cairns som många tipsar om. Jag tycker att det är så häftigt och kul och bada i vattenfall så det ser vi supermycket fram emot! Vi har kollat upp vattentemperaturen också för revet och det är runt 30 grader - just nu är vi lite för nöjda tror jag!

Tjejen vi bokade av hade jobbat på en hästfarm som hon tipsade massor om! Så jag har nummer och grejer till dem och ska kolla lite på deras hemsida om de ser bra ut. Alla hästfarmer jag har kollat på har dock "bara" gratis boende och mat. Men tycker att det också är ett sätt att få betalt - för jag vill ju jobba med hästisarna. Min plan är ändå att jobba tre månader för att få de andra året, åka tillbaka till Byron (möjligtvis jobba där då beroende på om jag behöver pengar) och sen tillbaka till Melbourne för att spendera aussiesommarn i den mest fantastiska staden. Och då lär jag jobba där fram tills jag åker hem ungefär. Låter så himla bra haha. Just den farmen som hon hade jobbat på tog ut turister och drev boskap och det är ju preciiis vad jag vill göra så ska börja ta tag i allt det här med jobb.. Det är ju faktiskt bara ca 2 veckor tills Elin och Ida drar och då vill jag nästan börja direkt.

Mycket att tänka på ibland alltså, men det är bra tankegångar och hittills gillar jag att det skrämmer mig litegrann. Hade nästan varit konstigt om jag hade varit steencool och inte brytt mig ett skvatt.

En till sak: vääärldens vackraste himmel jag någonsin sett var på Fraser. Det var såååå himla mycket stjärnor - har aldrig sett så många på samma gång. Det blir ju stjärnklart hemma men detta var stört, det blev nästan lite ljust för att det var så många. Man såg också nån slags galaxstrimma, det såg iallafall ut som om man såg "gränsen" på galaxen, det var ett jättespeciellt ljusband runt hela himlen. Vet inte riktigt vad jag ska kalla den haha.. Kollade upp och kände bara: tack livet för att jag får pröva hur det är att leva. Tack kroppen för att du funkar så himla bra och tack för att jag har en fantastisk hjärna som sorterar minnen, kan hålla reda på två språk och som gör att jag får känna!
 
Pusss

Bedbugs

21/5 Nu är vi redan påväg från Airlie Beach till Cairns men ska börja det hela med att berätta hur dagarna här har varit. Vi kom fram till busstationen lagom slitna och ville mer än allt bara komma till hostlet och ta en dusch. Telefonerna var urladdade och vi har iingen aning om vart hostlet ligger. Vi har blivit skitdåliga på att kolla upp sånt, bokar bussar försent och beonde bara liksom löser sig. Men träffade två engelska tjejer som ringde till hostlet för att få shuttle men då visade det sig att de inte har de. Såå vi delade på en taxi istället - allt löser sig! Vi fick inte checka in direkt så vi dumpade alla grejer på hostlet och gick ut för att äta frukost. Sådan lyx att få äta på resturang till frulle - scones och varm choklad. Sedan hade vi hela dagen på oss att kolla runt i lite affärer och här shoppade vi typ loss, om man jämför vad vi köpt tidigare, så det blev till och med lite nya grejer till mig. Efter det gick vi och lade oss vid lagunen för det går inte att bada i havet här. Kan finnas krokodiler och hajar så de har byggt en superfin "naturlig" lagun. Vi gick också och checkade in oss till båten och tog reda på när den skulle komma iland igen. Väl vid lagunen så kom vi på att schweizkillarna borde vara i Airlie nu med deras campervan - Betty. Så vi bad Susanne, som var på samma Frasertrip som oss, att skriva till dem för att mötas upp och äta middag. Sagt och gjort. Vi köpte pizza från Domino's (är typ likadant som Pizzhut - sååå goda) och vi fick en extra gratis. Helt galet att varje gång vi har ätit på Domino's så får vi alltid pizza gratis. Inte oss emot dock! Iallafall så hade vi inte tänkt att vi skulle dra ut då vi skulle på båten dagen efter men det sket vi i när vi väl var tillsammans. Asså dem här killarna är så himla roliga. De tycker att vi svenskar är helt galna och när de fick höra om midsommar och "stången" (snoppen) så dog dem.
- You can't celebrate the penis!!
Så de vill gärna komma och hälsa på oss och fira midsommar. En till sak som vi har tänkt på: de är dem mest organiserade killar vi nåågonsin har träffat. När vi skulle till Fraser så hade de gjort alla sina lunchmackor för alla dagar, skurit i trekanter och stoppat i plastpåsar som de hade skrivit sina namn på. Helt galet! När vi åt middag hos de så bad dem oss också att ta av oss skorna för de hade städat Betty samma dag. Haha de är helt fantastika och de kallar oss för "The Swedish Section" för att vi sitter ihop och alltid brevid varandra. Vet inte riktigt hur kulturen är i Schweiz men de har liksom inte ens försökt nåt med nån utav oss. Hemma i Sverige så blir man ju förvånad om man INTE får ett nyp i rumpan på en heel kväll ute. Så helt enkelt superkillar! Vi hade roligast under middagen och sedan när vi satt och spelade musik för det var inte bra musik alls och det fanns typ en klubb så vi var inte där så länge. Alla är förresten också med i armén för att det måste alla killar göra tre veckor om året i Schweiz, superkonstigt. Vi ska träffas snart igen i Cairns.
 
Sen bar det av till Whitsundays-öarna. Först när vi kom till mötesplatsen så var det två vääldigt annorlunda tyska tjejer där som vi inte alls gick ihop med helt simpelt as that. Den ena rakade sig inte någonstans och körde hela skogsmullestilen all in - inga sociala medier och ingen telefon. Och det behöver man ju absolut inte ha om man är trevlig ändå men det fattades också tyvärr. Den andra var bara väldigt stor och bufflig plus att jag aaldrig sett någon dricka så mycket som hon gjorde - det var helt sjuka mängder! Och det får man ju också göra men man behöver ju inte vara skrikig och otroligt ohövlig för de. Så då längtade vi efter Kanada - Gabbi och Erin. Det var två tjejer som vi delade rum med efter Fraser och de var så jäkla roliga. Vet inte hur jag ska få till dem i skrift men de bara leverar konstiga miner, ljud och säger massa konstiga saker. De ska vi också träffa i Cairns.
 
Så första dagen var det väldigt fint väder och vi snorklade i Caves Cove som tillhör Hook Island i våra stingersuits (haha vad 15 personer ser förjävliga ut när man plaskar runt i en heloverall) i solnedgången så det var inte överdrivet bra sikt men otroligt vackert! Idas första snorkling också och jag blir fortfarande helt varm i hjärtat när hon på panikdarriga ben verkligen tvingar sig att hoppa i vattnet fast hon är rädd och prövar ändå. Fick inte riktigt till andningen och tekniken men det var en superbra första gång. Sedan blev det middag och vi alla njöt över att se solnedgången och sedan kom stjärnorna fram som är helt överdrivet vackra. Efter lite kortspel så var alla helt slut och gick och lade sig. I Idas säng var det massor med kryp så hon sov hos Elin och ni vet ju hur en "säng" är på en båt - det är ju en 50cm koj. Men de trängde ihop sig och den natten regnade det in genom fönstret också som var tvunget att vara öppet för att det var en nödutgång. På morgonen frågade vi om krypen och speciellt om det var bedbugs för det är ju ett helvete och få in de i kläder osv men vi fick bara skratt som svar.
- They are harmless and very common on boats! Tänker nu i efterhand va Duckie skrev till mig samma dag jag åkte: "alla är inte lika snälla som du". Vi lade till i Hook Passage för att sova.
 
Heldagen på båten började, för det första runt halv sju (!!!), för att sedan segla medan vi åt frukost och såg flera sköldpaddor. De är ju så fina så jag dör! Kommer upp och andas och kollar läget med sina stora ögon ååh där ville jag bara hoppa i men det var hajtätt så vi fick inte.. Därefter till Whitheaven Beach och där började det ju såklart, med våran tur med vädret, att spöregna så det var ganska molnigt när vi stod vid Hill Inlet Lookout. Dock när solen inte ligger på så att det blir spegelblankt så kunde man se hajarna och stingrockorna väldigt tydligt från den punkten så det var ashäftigt! Sedan gick vi ner där på stranden och där sprack det upp pyttelite och slutade regna men då var ju sanden helt dyngsur och aa det blir inte samma sak när det inte ser ut som de gör på vykorten helt klart. Fick bada med rockorna som var supercoolt men hajarna var väldigt skygga när vi kom i så det var synd. Efter att ha spenderat lite tid på stranden så var det dags att åka till Luncheon Bay där vi snorklade igen med mycket bättre sikt för då hade solen hunnit komma fram ännu lite till. Såg den stöörsta fisken jag någonsin har sett och filmade massor med GoPron. Den manicken alltså - vilken pärla! Får följa med överallt då den inte går sönder. Där fick Ida till det också mycket bättre med andningen så att inte snorkeln fylldes med vatten.
 
Efter det blev det lunch för att åka ut till Blue Pearl Bay vid Haymand Island. Där blev det ännu mer snorkling och det har blivit utsett av National Geaographics som den bästa området för snorkling i hela bärrierrevet. Där sov vi över och hade en jättemysig kväll då det blev riktigt fint väder på eftermiddagen. Vi spelade "The ring of Fire" fast utan "fire". Alltså man ska ställa ett tomt glas i mitten och lägga ut kort runt om. Sen drar man varsitt kort i tur och ordning och den som drar en kung måste hälla i lite alkohol i glaset. Oftast har ju alla olika alkohol så det blir en svinäcklig blandning i glaset och den som drar sista kungen måste dricka hela. Svinäckligt så vi körde bara med alla andra kort. För alla andra kort har en betydelse. Tex drar man en 5:a så ska man komma på ett ord som alla måste rimma på. Så Ida började med "Clean" så säger nästa "Mean" nästa "Lean" osv. Då var den en annan väldigt speciell tyska som efter det svarade när det var hennes tur "Comfortable". HAHA VA!? Och det var riktig knackigt uttal så Erin undrade om hon sa Coffetable. Då började alla asgarva och på något sätt så sätter hon så hårt i halsen (för om man gör bort sig måste man dricka) så hon spyr ut över relingen. Vi tror dock att den kan ha varit någon slags kombo där alltså för man spyr inte flera gånger av att man sätter i halsen. Och efter det så fortsatte hon att dricka goon. Oherre... Vi spelade också "My vigina is.." vilket är alfeabetsbaserat. Först börjar man med A. Så "my virgina is Amazing", Awsome osv tills någon inte kan komma på nåt mer. Då dricker man och sedan börjar man med B. "My virgina is Bold" osv osv.
 
Ida fortsatte att sova hos Elin och när sista dagen kom så snorklade vi på ett hemligt ställe och jaa så dryga har faktiskt våran kapten och hans handyman varit. De vägrade liksom berätta vad stället hette. Handymanen - Chris - kan ha varit den jobbigaste någonsin.. Alla låg och solade och sov på eftermiddagen och då ställer han sig och skriker över hela båten. För sånt är ju såå himla roligt! Han var den mest överlägsna personen vi har träffat och på slutet var det bara jobbigt att ha honom ombord. Såå tillbaka till Idas säng och bedbugsen (som inte var bedbugs) - när vi kom iland igen så gick vi och lade oss vid lagunen direkt för att sola och fånga den här otroligt fina dagen, där vi också mötte Lisa och Dominique från Tyskland som vi mötte på Fraser, så vi har hängt med dem hela dagen. Kanada hängde också där men Erins pigment existerar inte så hon måste ligga i skuggan, stackarn.. När vi sedan gick för att hämta våra väskor från kontoret där vi förvarade dem så frågade vi tjejen som jobbade där om hon visste nåt om dessa "båt-bugs". Hon svarade med:
- Jag kan inte ljuga så det är lika bra att säga att det var bedbugs. Så blanda inte ner era saker som ni haft på båten i den stora ryggan.
FAANPISSHELVETEFUUCKNEEEJBLÄÄÄ....!!!! Men ÅÅÅH! Så vi började googla på bilder på hennes dator och de såg exakt likadana ut. Varför sa de ingenting? De hade kunnat tagit oss till sidan när det hela var över och bara förklarat läget och bett om ursäkt så hade vi iallafalll vetat om det. Som medmänniska är der ju bara grymt taskigt. Vi alla känner oss så lurade, naiva och blåögda - absolut det är vi säkert också MEN ÄNDÅ. Vi vet ju inte hur de ser ut för vi har ju inte detta problem i Sverige liksom. Hon sa också att hon hade kört hem Chris (den jobbiga handymanen) och han hade suckat stora suckar om att: "faan va mycket bedbugs han hade i heela sin ryggsäck". Så han som sa att det var helt harmless ljög oss rakt upp i ansiktet. TACK för det! Förstå om vi hade blandat allt och varit tvungna att köpa nya backpacks - det är ju sviindyrt! Elin och Ida har några bett var men jag har hittills klarat mig men jag hade ju min väska i Idas säng då vi använde den som garderob eftersom att hon ändå inte sov där så min rygga lär ju vara invaderad. Vi tycker att det har varit kul att se Whitsundays men fatta om det hade varit bra väder, nice människor och inga bedbugs så hade det ju bara varit grymt. Nu känns den här lilla resan nästan bara jobbig och vi (speciellt Elin och Ida) trodde aldrig att vi skulle säga det - men vi saknar Fraser Island. Haha en till rolig sak där. När vi kom tillbaka efter den lilla trippen så kom guiden, John, och Elin och Ida har nog aldrig stannat så plötsligt och stått så stilla. Han hade sin hund med sig som var en blandning mellan dingo och nån hund, och haha jäklar.. De trodde de var säkra nu när de kommit tillbaka till fastlandet men de började stamma:
- Is, is, iis that a d-d-ingoo?? John fick sig ännu ett skratt av de rädda svenskorna som ställde över 10000 frågor redan under första timmen på ön. Typ när tidvattnet var de högsta på 25 år och det var knappt nån strand att köra på så skriker Ida:
- Kan vi fråga om det här händer oftaa!??
Elin svarade bara med:
- Kanske ska vi låta honom koncentrera sig på att bara få oss till campet vid liv?
- Meeh, jag vill veta nuu juu! Haha som om det skulle spela någon roll/hjälpa liksom.
 
Nu är vi ju då påväg till Cairns och har typ ångest över att åka dit för där kommer skydivingen att ske. (AAAAH vill INTE). Men det ska bli bra, eller nåt.
 
Pusss

Too Easy & No Dramas - FracerRacer

Kom tillbaka till fastlandet igår men tänkte skriva ihop hela Fraser Island resan i en text, på ön fanns ju inget nät så har skrivit massor på telefonen och stödord så att jag inte ska glömma. Here we go!
 
14/5 lämnat Noosa och det känns jättebra! Det var mysigt, fint och allting men jag tyckte att det var lite väl långsamt och för lite att göra. Det har dock passat väldigt bra då Ida är väldigt förkyld och vi är ju bra på att chilla också. Hade kunnat stanna såhär länge i Byron dock - alltså vänt på antalet dagar mellan Byron och Noosa.

Nu då? Fraser Island! Världens största sandö och såå himla fin!! Första dagen startade (klockan 5) med en film från aussiestaten om hur man ska vara Dingo-smart samt hur man kör i sand, vad man ska undvika samt hur man gör om man fastnar osv. Vilken jäkla skräckfilm! Okej att man ska veta om risken men det var bara bilder från när folk hade krockat och negativa grejer om dingos. Vi såg inte en enda dingo vilket vi tycker nu är lite tråkigt..
 
Först åkte vi till en insjö där det bara var regnvatten med helt kritvit sand, Lake Birrabeen. Blåsigt och ganska kallt så det blev inget bad. SÅKLART med våran tur med vädret så var det första "vinterveckan" på Fraser rent vädermässigt. Det blir aldrig kallare än vad de är nu. 

Sen en häftig grej - på vissa stora tjocka trädstammar finns det karvade bokstäver och siffror. Det användes förr i tiden för att ta reda på vart man är. Så överst stod tex K.A som är namnet på vägen och nedanför 7. Så hela ön är indelat i blocks. Vi åker just nu i guidens bil vilket både är bra och dåligt. Vi har kanske inte de roligaste gänget som vi sitter med men vi får mycket information längs med vägen och vi hänger ju med gruppen så fort vi går ur bilarna. I vår bil sitter Besma & Antouan från Frankrike fram, James och Fiona från Irland och Luka från Tyskland. James är 30, kritvit och rödhårig. Vi döpte honom till Snygging, haha, redan första dagen. Han har gett oss många skratt dels för hans engelska och dels för att han är han. Han har riktiga speedosbrillor och hans tredje tå är längre än störtån. Asså den tå som är brevid stortån, den kan ju vara längre ibland men hans tredje är längre! 
 
Stannade för lunch och sedan gick vi i regnskogen som föriövrigt är världens största skog, som klassas som regnskog, som växer på sand. Där fanns det växter som ungefär såg ut som ormbunkar fast smala som hade växt i 2000 år för "floden" som var där ändrande aldrig nivå på vattnet alltså som tidvatten, så det blev aldrig något förstört. De ormbunkarna fanns redan under dinosauriernas tid. Här berättade våran guide, John, för oss att 8 av de 10 farligaste ormar bor på Fraser och jag trodde där och då att Elin och Ida skulle börja grina. Faktiskt innan varje grej vi gjort så har John berättat hur många som har dött, blivit ormbitna eller om dingoattacker - vet inte om han måste men jag har bett varje gång om att han ska sluta haha. 
 
Efter det åkte vi till Lake Wabby som är regnvatten som har blivit fast mellan sanddynorna. Det var jättefint och det var en riktigt jobbig väg dit! Mina vader har nog aldrig producerat så mycket kolsyra på kort tid för det var så mjuk sand så ett steg  fram, två bak.. Sedan till campet för middag. Det var tur att vi hyrde sovsäckar! De var väldigt tunna men hellre de än inget. Vi åt hamburgare och hade en mysig kväll - gänget vi åkte med var bara bäst! Vi var 24 totalt och alla var mellan 18-22 (förutom Snygging och Fiona som var 30 & 28) så det blev mycket spel och alkohol. 
 
Första natten på Fraser var ett äventyr hehe. Vi var ganska snabba i säng då vi var så jäkla trötta och hade haft en dag med mycket saker att bearbeta och när vi gick och lade oss så tänkte vi inte så mycket på alla djur och vad som kan hända. Men mitt i natten väcks jag av att Elin skriker:
- Det är en dingo i tältet!
Hör ida i bakgrunden:
- Väck Klara då! Väck Klararååå!
Här tänker jag i mitt huvud (helt sömngroggy) - vad fan vill dem att jag ska göra om det nu är en dingo i tältet? Varför väcka mig liksom? Medan Ida menade på att om det nu var en dingo i tältet så måste de väcka mig så att vi alla kan springa därifrån, alltså av omtanke. Jag börjar vakna till ordentligt och kravlar mig djupt, djupt ner i sovsäcken (som om den skulle hjälpa ett piss) samtidigt som jag ropar:
- NEJ NEJ NEJ!
Fattar lite mer allvar i situationen och ropar tillbaka:
- Tänd lampan! Tänd lampan!
Ljust. Och ingen dingo. Alla kollar på varandra i panik och sen chockskrattade vi lite. Haha mitt hjärta har aldrig slagit så fort i hela mitt liv! Jag hade på mig två T-shirts, en långärmad, en tjocktröja, mjukisbyxor, sockor och jacka så man blev ganska varm under panikögonblicket. Elin hade bara sett två hål i tältet och eftersom att det var så tidigt på morgonen så blev det två ljusprickar som hon trodde var ögon. Detta blev en story sen för hela campet. 
 
Den morgonen lyckades vi också försova oss, det är extra jobbigt att vara vuxen ibland. Vi trodde guiden skulle väcka oss så vi hade inget alarm så vi vaknade av att John skrek till alla: Let's Go! Kollar på varandra igen och bah: VA?? Så då blev det panik igen, frukost i bilen (nutellamackor) och eftersom att det inte finns vägar så var det såå himla skumpigt. Men det funkade! Det var väldigt bra att åka i guidens bil (vi ändrade uppfattning ganska fort) för han berättade ju saker hela tiden längs med vägen. Typ Valley of the Giants, ett område där det bara finns så feta träd att de inte går att såga ner för de går inte att transportera av ön. De flesta är runt 3.5 meter i bredden. Kul fakta bara. 

Den enda heldagen var helt galen. Det började med Maheno Shipwreck som var väldigt coolt att se. Det är bara en tredjedel kvar och det var löjligt stort så det gick inte riktigt att förstå hur stort de hade varit egentligen, efter det blev det Lake Allom som är känd för sin otroligt stora population av sköldpaddor. De var såå söta! Sköldpaddorna simmade till Cleauds GoPro som han sänkte ner i vattnet så vi fick sed dem jättenära! Därefter blev det Champagne Pools som var längs med havet men en grop mellan stenar/berget så det bildades en liten pool. Vågorna slog in ibland vilket gör att det skummar/blir bubblor alltså logiskt namn. Ytterligare efter det så åkte vi till Indian Heads och spanade efter hajar, valar och delfiner men såg såklart inga djur där heller. Fin och häftig utsikt som gjorde det värt endå. Påväg tillbaka till campet var tidvattnet de värsta på 25 år som John hade sätt så det var nöstan ingen strand kvar att köra på. Det tog oss ca 3 timmar att åka tillbaka och vi har förstått i efterhand att läget inte var så bra. John höll sig lugn och det gick jättebra! Den kvällen åkte vi förbi ett annat camp, då stannade guiden för att snacka med en annan guide han kände varav ner de snackat klart så ropade han in i våran bil:
- Are you guys okey? Alla svarade:
- Yeeeah
Och då fortsatte han att prata varav de blev i princip knäpptyst. Vi fattade iiingenting haha. När vi fortsatte köra så sa jag:
- Vilken stark accent han hade!
Då började John asgarva:
- He's a kiwi!! Ny tystnad... 
- He's from New Zealand. Alla:
- AHAAAA! Hahaha turister................ Vadå kiwi liksom? 
 
Den kvällen blev det korv med bröd och ett nytt spel som är suuperkul! "Simmi Simmi"! Alla har var sitt nummer och en person är simmi. Simmi börjar med att klappa händer i en takt och sjunger simmi, simmi, klapp, klapp så sjungar alla med och sen byter simmi till: simmi, simmi, two, two. Då ska nummer två fortsätta: two, two, seven, seven tex. Osv osv. Så säger man allas nummer eller bara en och sen tillbaka (valfritt) till simmi. Då ökar simmi takten och fortsätter med nästa nummer. Det var svårt i början för man glömmer, blir helt inne i alla andras siffror och bara blir stressad när det ökar hela tiden. Men jäklar vad vi skrattade!
 
Sista dagen åkte vi till Eli's Creek, som jag kände igen från sist jag var här bara det att jag har redan hemma i Sverige liksom tänkt: jag vet att jag har badat i en klar, inte så djup ström och velat åka tillbaka. Nu vet jag att det var Eli's Creek! Jag och Ida hoppade i de vääldigt kalla vattnet men kände efter att det var värt de. Hur ofta är vi här? Efter det Lake McKenzie där vi såg spottade lite b-kändisar hela vägen från Svedala. Haha, Annica och Marcello från BigBrother. Tillbaka till laken: exakt som de ser ut på google. Det är faktiskt sällan men det är sant! Helt löjligt vad klart vattnet var för att sedan, där det blir djupt, bli väldigt djupblå. Härligt! Sen blev det lunch och färjan hem..
 
Åååh jag saknar redan gruppen! Vi hade så himla roligt! Det är verkligen människor som gör grejen, att uppleva coola saker tillsammans. Cleaud, Mike, David och Dominique från Schwiez hängde vi massor med då Domi var så himla intresserad över Sverige. Han lärde sig massor att säga och de ville gärna diskutera ekonomi, skolsystem och om vi var rädda för Ryssland (för de är ju sååå nära!). Robin, Waouter, Susanna och Daphne från Holland och alla andra tjejer från Tyskland, orkar inte ens skriva alla haha. Jag vill verkligen lära mig franska. Jag måste nästan. Har bett Besma och Antouan prata på franska nästan hela tiden bara för att det låter så fint. Lulululuuu merciiiii... Får väl ta ett år i Paris som aupair så att man måste lära sig!
 
Jag är faktiskt väldigt stolt över att Elin och Ida gjorde den här trippen till Fraser för det var bland de första de sa när de kom till Melbourne: VI KOMMER INTE TÄLTA. Sen blir ju det väldigt avdramatiserat och normalt här då alla gör det. Det är liksom så man reser. DÄRAV HAR VI NU OCKSÅ BOKAT SKYDIVE!!!!!!!!!! Alla frågor oss: när ska ni skydivea? I början kollade vi på varandra i panik - vadå vi? IDA ska hoppa från ett plan. Och ELIN SCHILL har varit på från början.. Det var nog den sista personen i världen som jag tror skulle pusha för detta. Så jag måste ju också göra. Det enda jag är rädd för är att jag inte ska kunna andas när det är fritt fall för att lufttrycket blir så högt så det blir svårt. AAAAAAAHHHHHH ångest. Men det blir väl roligt, eller nåt.
 
Jag tänker mycket på att jag är så tacksam som har fått göra den här resan med dem. Tänkte på det i Noosa när jag fotade de när de gick i solnedgången. Börjar nästan böla, så fina vänner. ♥
 
En konversation eller händelse från Zoo:t måste jag bara skriva ner också. Vi var på djursjukhuset som de har där och kollade där det var en låda man kunde öppna. På lådan stod det: "Öppna lådan för att se världens farligaste djur". Elin blev nyfiken och vände sig till oss:
- Vill ni seeeee? Med en såndär mallig röst haha. I lådan var det en spegel, för att man skulle se sig själv, för människan är ju farligast. Hon blev sååå besviken när hon såg sig själv så hon bara stängde igen. Ida dooog för hon hade redan kollat innan. Hon sa ju inget så jag gick dit och också öppnade (men jag hade i bakhuvudet att det skulle vara en bild på människan på något sätt) så när jag öppnade och såg mig själv så sa jag bara efterblivet:
- Jaaa..... Haha tror Ida har skrattat mest åt detta.
 
Shipwreck.
 
Hela gänget! 
 
Anti-Brumm hahahahah HUUUR kul??? 
 
Kvällen tillbaka efter resan så gick vi alla och käkade! Mysigt avslut!
 
Oooj va långt det blev nu.. Men iallfall - idag har vi bara väntat hela dagen på att få ta nattbussen till Airlie Beach för att sedan åka ut till Whitsundays. Ligga och stega på en båt i tre dagar och snorkla ska bli gaaanska skönt!
 
Pusss
 
 
 
 

Känguru

 
Idag har vi varit på Australia Zoo! Så coolt att få vara med djuren och inte sitta och titta på dem i bur. Krokodilshowen, koalorna och känguruerna var favoriter! Så himla himla synd att Steve Irwin är död - hade varit as coolt att få se honom.
 
Imorgon blir det promenad i nationalparken och sedan stranden. 
 

Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ)

7/5 Just exakt nu i skrivande stund ligger jag, Ida och Elin på Main Beach i Noosa. Det är jättefint väder, vågorna är lagom och vi lökar (haha var tvungen Dirren) om vi ligger och solar för länge. Så himla skönt och efterlängtat! Kändes superbra och lämna Surfers Paradise då det inte var någon favorit. Kul att har varit där och sett hur det ser ut men behöver i princip aldrig mer åka dit. Emellan alla höghus fanns en gata där det låg affärer och sen var den "staden" gjord. Gångvägen längs med stranden där skylten står var kul men sen är ju det också gjort. Vi hade en supermysig sista kväll dock då vi slog till med att gå ut och äta. Vapiano - som har kanske världens bästa carbonara för att de har gul lök i. Aaah det var såå gott! Kul att få klä upp sig lite och så tog vi efterätt också. Lyx, lyx, lyx! En nutellacheescake, en death by chocolate (som en kladdis typ) och en whitechocolatecheescake. Den sistnämnda var dööögod!! Vi delade på dem alla tre och vi slukade i oss den haha. Vi gick längs med partygatan efter det och såg varken kul eller trevligt ut så vi sket i att testa utelivet i Surfers. Drog hem till våra roomies istället - 'Japan', Toby och Haya. Speciellt att dela rum med kineser och en Japan på ett bra sätt då vi har skrattat jättemycket.
 
Nu i Noosa bor vi på YHA igen och det var helt smockfullt så jag bor i 4delad sovsal och Elin och Ida i eget rum. Om 2 nätter flyttar de in till mig då sängarna blir lediga. Jag har inatt sovit med en tysk kille, en norsk tjej som heter Tara och en tysk tjej. Jag älskar det! Trodde aldrig att det skulle bli såhär bra faktiskt! Hade tänkt mig att man skulle få bita ihop mycket mer men jag trivs skitbra - just här iallafall. Jag och tjejorna fortsätter med att laga storkok. Pastasallad till lunch som vi tar med på stranden och köttfärs med morötter och majs i till ris. Egentligen ska det vara en kall sallad och pitabröd till också så att man kan göra en burrito men det är svindyrt med den typen av bröd. Vi säger varje kväll hur jääkla gott det är och hur konstigt det är att vi inte tröttnar. Det kommer väl med tiden men det är ändå bra lagad mat! Elin och Ida kommer laga det till familjerna när de kommer hem - en äkta aussiemiddag á la backpacker.
 
 
9/5 Finns inte så jättemycket att skriva om. Vi har varit på stranden varje dag sen vi kom hit. En kul grej var dock att igår så träffade vi en kille, Ted, som också bodde på samma hostel som oss i Byron Bay. Han skulle dagen efter när vi kom dit åka därifrån så vi satt bara och snackade lite på kvällen när vi käkade. Med Casper också haha som var dansk men det tar jag sen. Ted skulle iallafall hälsa på sin moster som har bott lite utanför Brisbane i 20 år och sen åka hem. Igår var hennes barn och man lediga från skola och jobb så då åkte de till Noosa Main Beach som är 40 min ifrån. SÅKLART lägger vi oss bredvid. Hur stor är chansen? Att de åker exakt den dagen, till exakt den stranden och att vi lägger oss exakt bredvid varandra. Superkul ju! Tillbaka till Casper: haha om man frågar Ida vad han heter så uttalar hon på danska. KKASPERCH. Sviiinroligt. Föriövrigt så var han inte mer speciell än så, vi satt och pratade språk och jämförde svordomar. Fitta är ju väldigt hårt hemma och på danska blir det "Fissen" hahah vi dör! Det låter ju som ett litet marsvin.
 
 
 
Vi har försökt boka Australia Zoo också men har inte fått det att funka alls så idag ska vi ringa dit. Vi ska gå i Noosa National Park och åka till några andra stränder så att vi ser nåt annat. Vi har hört talas om badhål också men lyckas inte hitta vägen dit. Vi undrar lite faktiskt om varför Noosa är så hypat. Utelivet existerar inte och på hostlet där vi bor så är det knäpptyst 11 - då kommer till och med en nattvakt och går runt så att det verkligen är tyst. Det är ju jättefint här, massor av natur att upptäcka och schyssta stränder men det känns inte som ett backpacker ställe egentligen. Vi tog en kaffe på en resturang/fik för att få ett bord och gå igenom gopro:n och det var vi och kanske 10 gamlingar alltså över 60+. Vi har frågat runt massor om vad folk gör, vart man går ut och om det finns nån bra typ bar men alla svarar med att: man hänger mest i hostelbarerna till de stänger, vilket är runt 11. Känns jättekonstigt att det drar hit så mycket ungdomar när det inte finns supa? Det gör oss inte jättemycket eftersom att vi inte är så bra på att supa, hehe, men vi gillar ju att dansa så det känns lite tråkigt. Jag hade hellre stannat lite längre älskade Byron då men hur ska man veta det innan? Pusss 10/5 Vi har mött de tre mest fantastiska fransmän! Simon - för att han går barfota och tycker att Australien är det bästa som finns. "You don't need shoes in Australia!" Han har varit här ett år, är här nu på turistvisum, ska åka till Nya Zeeland för att sedan komma hit och köra andra året. När han kom hit till Noosa så var alla backpacker ställen fullbokade så då sov han på stranden och tyckte att det var helt fantastiskt! "It was very nice, beautiful - I saw the sunset and the sunrise" och så pratar han väärsta franskengelskan. De andra två varav killen jobbar som tecknare och tjejen skriver (böcker eller reportage vet vi inte) reser runt hela tiden. Hon kommer från en ö som tillhör Australien som ligger två timmar härifrån där de pratar franska - minns inte namnet men ingen av oss visste att den här ön ens existerade! Han tecknar varje vecka till en tidning och hon skriver medan de reser hela tiden. Han visade oss idag och han var helt grym på att rita. De jobbar ca 2 dagar i veckan och då checkar de in någonstans för att det är lättare att jobba på en fast plats och sen reser de vidare. Asså huur nice!? Inte ge bort majoriteten av sin tid till ett kontor som ändå inte bryr sig. Coolt sätt att leva verkligen! Måste bli en bra thoraxkirurg som får resa världen över för att göra speciella ingrepp samtidigt som man kan få tid att kolla olika länder.
 
Kommer inte ihåg om det var igår eller dagen innan det men vi har varit på marknad också. En bra marknad! Vi har varit och kollat på några andra men de har varit små, dyra och mycket farmers markets och såå roligt är det inte att kolla på frukt och grönsaker. Jag och Ida köpte en "gubbe" som klättrar i örat (vet inte hur bra det där förklarar riktigt haha) plus att jag och Elin köpte en ring. Vi åt jäättegod turkisk mat från ett stånd. Tror de hette Göshlem, liiite osäker på stavning där, som var som ett taco/pitabröd med spenat, ost och kyckling i som de stekte så de smälte samman - pressade lite citron på - klart. MUMMA! Juste, Elin den lille sneakarn snodde en ring också! Det var faktiskt ett misstag för hon köpte en berlock och hade provat massor utav ringar (de var 3 för 25 dollar) och när hon betalat för berlocken så satt tydligen ringen kvar. Vi märkte det på stranden när marknaden var stängd och 40 min bort med buss så nu sitter den kvar på Elin helt enkelt. Imorgon blir det Australia Zoo!
 
Pusss
 
 

Noosa

7/5 Just exakt nu i skrivande stund ligger jag, Ida och Elin på Main Beach i Noosa. Det är jättefint väder, vågorna är lagom och vi lökar (haha var tvungen Dirren) om vi ligger och solar för länge. Så himla skönt och efterlängtat!
 
Kändes superbra och lämna Surfers Paradise då det inte var någon favorit. Kul att har varit där och sett hur det ser ut men behöver i princip aldrig mer åka dit. Emellan alla höghus fanns en gata där det låg affärer och sen var den "staden" gjord. Gångvägen längs med stranden där skylten står var kul men sen är ju det också gjort. Vi hade en supermysig sista kväll dock då vi slog till med att gå ut och äta. Vapiano - som har kanske världens bästa carbonara för att de har gul lök i. Aaah det var såå gott! Kul att få klä upp sig lite och så tog vi efterätt också. Lyx, lyx, lyx! En nutellacheescake, en death by chocolate (som en kladdis typ) och en whitechocolatecheescake. Den sistnämnda var dööögod!! Vi delade på dem alla tre och vi slukade i oss den haha. Vi gick längs med partygatan efter det och såg varken kul eller trevligt ut så vi sket i att testa utelivet i Surfers. Drog hem till våra roomies istället - 'Japan', Toby och Haya. Speciellt att dela rum med kineser och en Japan på ett bra sätt då vi har skrattat jättemycket.
 
Nu i Noosa bor vi på YHA igen och det var helt smockfullt så jag bor i 4delad sovsal och Elin och Ida i eget rum. Om 2 nätter flyttar de in till mig då sängarna blir lediga. Jag har inatt sovit med en tysk kille, en norsk tjej som heter Tara och en tysk tjej. Jag älskar det! Trodde aldrig att det skulle bli såhär bra faktiskt! Hade tänkt mig att man skulle få bita ihop mycket mer men jag trivs skitbra - just här iallafall.
 
Jag och tjejorna fortsätter med att laga storkok. Pastasallad till lunch som vi tar med på stranden och köttfärs med morötter och majs i till ris. Egentligen ska det vara en kall sallad och pitabröd till också så att man kan göra en burrito men det är svindyrt med den typen av bröd. Vi säger varje kväll hur jääkla gott det är och hur konstigt det är att vi inte tröttnar. Det kommer väl med tiden men det är ändå bra lagad mat! Elin och Ida kommer laga det till familjerna när de kommer hem - en äkta aussiemiddag á la backpacker
 
Pusss

SOL!

Idag har det varit 27 grader och vi har solat heela dagen!! ÄNTLIGEN. Vi har varit duktiga och smörjt in oss och bara badat mellan flaggorna där lifeguardsen sitter. Jäklar va strömt det var! Superhöga vågor (men roliga) så det var bara tillåtet att gå ut till höften. Vi började dock morgonen med kaos. Vi gick upp direkt när receptionen öppnade, vid 8, för att vi hittade iiinget boende i Noosa. Helt slut typ överallt och vi villle bo på Noosa Heads YHA för att Angelica tipsat om det men tillslut hittade vi en lägenhet som bara blev 200kr dyrare. Hur nice? Dock så var läget inte alls lika bra, plus att man tappar liksom den naturliga kontakten med andra på hostlet, så nu har receptionen ringt tusen gånger till dem och fixat så Elin och Ida bor i dubbelrum i 3 nätter och sedan flyttar de in till min sovsal. Det var de enda alternativet som fanns och det blir bra! 
 
 
Här i Surfers Paradise bor vi ju ca 4 km utanför själva "kärnan" och de vill vi inte göra igen. Det går gratis shuttlebussar från hostlet 5 gånger dagligen så det är ingen fara och man kan ju faktiskt gå. Påvägen hem så passade vi på att handla för det är billigare att handla på de stora kedjorna och då köpte vi gurka till pastasalladen, den gjorde dock hål i påsen och gled ut rakt på espanaden i Surfers Paradise. Vi märkte ingenting när vi hörde ett; "Excuse me!" Då låg lilla gurkisen där, guuud va vi skrattade! Även killen som sa till.
 
 
Vi bor just nu i en sovsal med 6 sänger bara för tjejer. Jag som sett fram emot att få lite roomies kommer såklart fram till ett tomt rum! Asså på riktigt! Det klart de är lyx att få privata rum när man betalar för att dela men endå, jag vill prova på lite. Dock så vaknade vi klockan 3 på natten av att det kom in två kineser. Och idag har det kommit en till, haha så där fick vi! Elin refererar till våra sovkamrater med chippchoppar och vi är glada över att de inte kokar nudlar i vattenkokarn. 
 
 
Måste bara skriva ner detta också:
När Elin och Ida skulle köpa en donut i Nimbin så var de jätteosäkra på om det var inbakat weed i, för överallt så var det homemade brownies, och då frågade de helt enkelt om det var inbakat, vilket det inte var.
Ida:
- Elin, det är inte gräs i de här va?
Elin svarar med:
- Men neej, det är nog lugnt. Ida panikar:
- Elin det står MardiGrass på hans t-shirt! Då börjar Elin också och nojja. Så när det är deras tur:
- There's no grass in this, right?
Heeeela kön började då asgarva men att det var bra också, you never know! En annan kul grej är att Ida var såå himla kissnödig så vi smet in på ett café och mötte en - inte så trevlig - toa så vi körde en nittiograderkiss. När Ida skulle köra så spände hon sig så jäkla mycket för att inte ramla så det gick inte. Så himla kissnödig utan resultat så jag tog ett tag runt och över hela henne och bär henne. Då kommer det och Ida sa till mig:
- Klara släpp inte mig nu.
Aldig har tårarna runnit så mycket under ett toabesök och jag lyckades filma lite på slutet, trött i armarna blev jag också när man måste hålla 50kg svävande i hundra år. 
 
Ida: 
- Nu ska vi duscha, jätteskönt! (Som att övertyga sig själv, haha). Sen laga mat. 
 
Pusss
 

Hejdå Byron - Hej Surfers Paradise

2/5 Idag åkte vi till Nimbin, en timme utanför Byron, som är en riktig liten hippiehåla. Vi har nästan inte tagit ett enda andetag som inte innehåller någon annans utandningsrök av marijuana på hela dagen och alla har dreads, tatueringar och leriga fötter utan skor. Det har varit kul och se, de bogserade bort en polisbil och hela staden hurrade. De hade också dragkamp mot polisen som metafor över vilken sida som vann - gräset vann. I skrivande stund hörs också en megafon som ropar: CHANGE THE LAW! Speciellt under denna helg så var det "MardiGrass festival", men jag är så glad att jag inte är för droger. Jag skiter i hur många som säger till mig att maja inte är farligt - för de säger bara de som är fast i skiten vilket betyder att hjärnan redan har krymp av all rök. Absolut om man vill leva ett ansvarslöst liv, inte använda bh, gå runt i leran, inte raka benen, ha batikmönstrade kläder, röka gräs och chilla runt men guuud va tråkigt. Jag, Elin och Ida är alla överens om att man vill ju göra nåt med livet. Göra någonting, etablera sig eller forma nåt som betyder nåt, relationer, familj eller utbildning. Men de är ju glada "free spirits" iallafall, de får man ju ge dem - dock är de ju ingen av de som ser intelligenta eller fräscha ut. :)

 

Ikväll blir de sista kvällen i Byron Bay och förhoppningsvis träffar vi Tomas, Toby och de igen. Igår var vi först på Woody's för det var gratis inträde och en gratis drink och 20 minuter senare var vi på Cheeky Monkey's. Dock inte alls lika bra musik som förra gången och de hade en wet t-shirt tävling. Det var hemskt faktiskt haha.. Ingen självrespekt alls hos 'damerna' som uppträdde och efter det kom det inte riktigt igång igen. Vad moralkärringnengo det blev nu men faktiskt så är det inte alls min stil med gräs och flasha tuttar för 300 dollar.

 

Idag har det även varit fint väder! Wehooo! Inget regn och vi har haft på oss shorts och kofta - det har funkat! Inatt var det väärsta bråket på hostlet också. Glas smälldes i golvet och skrik till tusen. Jag och Ida sov igenom hela grejen men Elin har återberättat. Jag vaknade dock av nåt helt annat - blev övertygad om att det var nåt som kröp i min säng (jag har dock kommit på i efterhand att det nog var min fläta höhö) så jag ropar ner till Ida: - Ida! Min mobil, fort! Helt groggy lyfter hon upp armen mot mig och svarar:
- Jaa, häär. Jag tar tag i hennes hand och min mobil var inte alls där, bara hennes lilla hand.
- Men Ida! Ge mig min telefon!! Då lyfter hon upp både händerna:
- Jaa, jag är här.. Efter det så kastade jag mig ner på golvet istället och sätter mig i hennes säng och fortsätter be om mobilen. Då tar hon både sina händer i mina och säger igen:
- Klara, jag är ju här. Jag höll på att slå ihjäl henne där och tillslut fick jag tag i telefonen själv så jag kunde lysa och bekräfta att det inte var nåt kryp. På morgonen så kom Ida inte ihåg denna konversation såå det förklarar ju varför hon var så efter.

Vi längtar fortfarande efter solen och Ida vill komma hem brun som en valnöt, sa hon idag iallafall.

 

03/05 Igår när vi var i Nimbin pratade vi (eller jag) hela dagen om att vi måste träffa Tomas, Toby och de andra nu när det var sista kvällen men undrade hur vi skulle få tag i dem. Toby vägrade svara, eller om han bara var efterbliven, så jag höll tummarna på att Tomas skulle vara kvar på sitt kontor. DET VAR HAAN!! Vilken lycka, aldrig varit nöjdare. Gled in fast det var stängt och tvingade honom att dra ut med de andra. Vilket han lovade, men inte höll. BAJS. Hade kul sista kväll iallafall. 

 

Idag har vi alltså åkt till Surfers Paradise och träffat den första otrevliga australiensaren och en så länge så är det bra väder!! Vi gick ner på stranden, bara mös att få träffa solen och havet. Vi har dock inte kollat upp så mycket denna gång, hur vi bor och vart vi bor. När vi blev avsläppta från bussen så gick vi till ett lokalt busstop och ställde oss, mest för att alla andra gjorde det. Sen kom vi på - vart bor vi? Vi hade ju bokat hostel, YHA, men vart i staden det låg hade vi ingen aning om. Vi träffade som tur var en tysk tjej, Anna, som också skulle bo där som ringde till de och undrade om de kunde komma och plocka upp oss. Så vi fick vänta en timme på de och sen åkte vi hit.

 

De ligger dock 4km utanför själva kärnan, Surfers Paradise City. Och det var väl därför det var så himla billigt. Vi kollar alltid YHA hostel först för att de måste ha en speciell standard och de brukar alltid ligga centralt. Men inte denna. Det ligger i Mariner's Cove, supermysigt! Nära stranden och det tar fem minuter med taxi in till staden, som faktiskt är billigare än bussen, helt sjukt!

 

Vi har hunnit varit på nattmarknad och gått runt lite i city nu ikväll och där träffade vi Kim (som jag satt med på bussen från Sydney till Byron). Galet! Hon bara om gåendes på marknaden så det var ju kul att se henne igen. Staden är typ exakt som Miami, fast inte riktigt lika tät och stor. Kim berättade att man måste vara rikigt uppklädd när man går ut också så nu blir det klädpanik igen. På Cheeky's var det bara att ha shorts och linne liksom. 

Nu har vi suttit och kollat boende i Noosa och det är sååå fullt..... Vi ville bo på YHA Noosa Heads för det har Duckie tipsat om men det finn inte ett enda ledigt rum så får se hur detta går. 

 

(Jag saknar redan Byron Bay och kommer definitivt tillbaka)

 

Pusss

 


Byron

30/4 Vi har nu bokat när vi åker vidare till Surfers Paradise - och det bättre vädret - när vi snackade datum, när det troligtvis blir Fraser Island, vilket datum withsundays är osv osv. Jag var allmänt seg och svårt att hänga med då jag inte vet ens vad det är för datum eller dag idag. Så när vi skulle boka buss så börjar jag med att säga fel datum, att vi kommer fram till Surfers den 4e för jag tänkte att det skulle bli en nattbuss till men det tar bara två och en halvtimme dit. Så då blev det suuuck på den. Direkt efter gör jag typ samma sak igen med boendet. Efter det gick vi och borstade tänderna då jag säger att vi måste köpa en ny tandkräm. Bara dagarna innan har vi pratat om samma sak och då berättade Elin att hon hade en helt ny så det behövs inte. Elin och Ida bröt ihop för att jag var såå efter.
- Men asså åååh! Klara på riktigt!
Ida fortsatte med:
- Det är helt sjukt va lost du är, och på en skala 1 till 10 så är det liksom inte 2 sådär nån gång ibland utan det är 20 HELA tiden!!
Vi tog en fika också (kaffe och varmchoklad) då jag och Elin berättade för Ida att vi hade hittat spel i allrummet. Då tyckte jag att: jaa, det är väl en bra idé - vi kan spela i eftermiddag. Klockan är, när jag säger detta, redan 4 såå då blev det idiotförklaring igen. Ida:
- Jaa men Klara bra, vi kan spela spel när vi egentligen ska handla och sen komma på att vi är så hungriga så vi dör.
Men förlååååt dåå..... Hehe

01/05 Föriövrigt så är det så jävla dåligt väder, det har regnat konstant i tre dagar! Alla säger till oss att det bruukar vara bra väder nu så vi har verkligen prickat in den första vinterveckan med massa regn. Vi har lust att skrika håll käften till allihopa för att det suger men man smajlar på och undviker att slita av sig håret. KUL, BRA OCH TACK! Vi strosar runt här i lilla staden iallafall, kollar affärer och försöker hitta på så mycket som möjligt, lagar god mat och chillar. Elin sa igårkväll när vi skulle sova att det var typ en cyklon utanför fönstret, haha. 

Nattlivet är levererar dock sjuukt bra, men man måste ju göra nåt på dagen också, så det blir väl mycket hänga på kvällen. Men går runt denna by på ca timman men inte oss emot! Vi var på Cheeky Monkey's för nån dag sedan och det var en sååå himla rolig kväll! De har ofta typ biljetter som de delar ut på gatan vilket ger en rabatter på klubben om man köper drinkar eller gratis mat innan en viss tid. Så vi käkade cheeseburgare med världens godaste pommes för 5 dollar pluas att man fick vin, öl eller cider till, winwin! Och äääntligen bra musik!! Rihanna, DMX, Swedish House Mafia, Kanye, Like Glue, Mumford and Sons, Nicky Romero, Gasolina, Low helt enkelt skitbra blandning och bra hiphop - FINALLY! Bra sällskap också Tomas svensk, Chris och Toby engelsmän, Martin från Kanada och en kille från Seattle, USA.
 
ALLA jobbar för nån slags researgentur som säljer organiserade resor så alla börjar med att fråga: vad ska ni göra längs kusten, hur ser eran resa ut och vad vill ni göra (liksom alltid rekar lite om de kan få in oss på kontoret dagen efter för att boka något). Tillslut när den sista killen kom till bordet och börjar ställa samma frågor så skriker Chris:
- Shut the fuck up, stop trying! Thay have booked everything!
Guud va vi skrattade, efter det så var de bara frågor som de var genuint intresserade av svaren. 
 
Ikväll blir det barbeque på hostlet och sedan Woody's.
 
Pusss

RSS 2.0