Palm Cove

18/09 Palm Cove med familjen Will. Jag fick skjuts hit utav Irene, Sean och Jamie för de skulle köra Irene till Mareeba där hon jobbar på en äggfarm och Jamie liftade från Mareeba ut till Lakeland där han jobbar på bananfarm. Så kom fram runt 3 och bara tog de lugnt, tog ett dopp i poolen med Amy och bara installerade mig på rummet. Fantastiskt lägenhet efter att ha bott på tusen olika hostel och farmen så det är riktigt lyxliv här alltså. Jag tycker också att det är ganska skönt att vi kan laga mat här hemma, för jag är helt död. Mår faktiskt inte så bra alls, vaknar upp och svettas, idag höll jag på att svimma i köket vilket jag inte har gjort på nästan några år vågar jag säga och har huvudvärk sedan 3 dagar tilbaka. Jag dricker måånga liter vatten men tror att jobba 96 dagar i rad (nästan) har fått mig att krasha lite. Försöker att vara hjälpsam, leka med Amy, vara trevlig och rolig men de är så snälla så de förstår.

 

Vi har varit ute på revet iallafall vilket var den bästa dagen någonsin! Jag fick ääntligen se två hajar och var lyckligast i världen! Nu är det bara att simma med en sköldpadda kvar att göra. Det var så himla lugnt vatten och strålande sol så vi gjorde också en snorkel-safari-tur där de tog oss ut med båt till det yttre revet. Så vi fick simma längs med revets vägg/kant och vår guide förklarade massa fiskar och olika sorters koraller. Eftersom att det också var så vindstilla så fick vi valet att simma tillbaka till den stora båten innan vi skulle hem igen eller hoppa upp i den lilla båten som skulle ta oss tillbaka. Så vi simmade över en supervacker korallträdgård som man kanske har chans att simma över en gång i halvåret för de krävs så pass lugnt vatten för att det är så grunt. Så himla bra och lyckad dag!

 

Vi har varit ute och käkat middag en kväll med Sue, varit på stranden, spelat UNO, lekt massor med Amy och bara tagit de lugnt. Jag håller på med en engelsk bok på över 1000 sidor som är svinbra och njuter av att kunna ladda ner ny musik och prata med alla där hemma. Pratade med Elin igår i nästan två timmar, Ida, Morsan, Pap&Kri och Bobo :)

 

Måste bara lägga till att nu mår jag toppenbra igen!

 

Pusss


Andra delen

Det tar hundra år att ladda upp bilder, vet inte riktigt varför men här är en iallafall haha:
 
 
 

Vi hade också en möhippa som vi styrde upp en dag med sumobrottning, elektronisk tjurridning och fyrhjulsrace. Jäklar vad australiensare dricker alkohol! Vi fick bilen som Luca krashade för någon månad sedan tillbaka och det kändes jättekonstigt att köra med växlar igen. Vi har haft två, tror jag, lediga söndagar och vi åkte ut till två fresh water creeks som var supervackra. Jag fick vara med i en utav lunch showerna som vi har haft när de driver boskap över ängen upp till arenan så jag gjorde min första mustering under en show. Gordons instruktion var: hästen vet vad den gör så håll bara i dig och ramla inte av. Tack för det haha!

Jag lät en kund galloppera före mig för att hennes pappa ville filma och min häst, Sam, trodde att det var världens tävling på gång. Så han gick inte att stoppa. Jag stod upp i tyglarna, körde alla mina knep som brukar avbryta hästen och få den ur balans men det var liksom ingen reaktion. Så jäkla kul - ren skening över gräset på den största hästen på gården, härligt. Men lite pinsamt framför kunderna. En kunde ramlade av under en utav mina sista turer, även jag samma dag på stranden. Eller jag ramlade knappt det var mer en avstigning för jag var ur sadeln. Jag satt redan snett och pratade bakåt med kunderna när Max (hästen) som har varit vild börjar hoppa/bocka/springa för han blir rädd för något. Så jag gled liksom ännu mera ner längs med sidan och jag kunde inte lyfta mig själv tillbaka till sadeln så jag steg av och landade på båda fötterna. Höll kvar tygeln och hoppade upp igen. Men ändå!

Träffade en tjej från Nya Zealand som bott i Skåne som utbytedsstudent så hon pratade skånska, vad är oddsen? Stan har varit nere från guldgruvan och shit, riktig bushmänniska. Riktig rynkig läderhud som aldrig har hört talas om lotion, röker och dricker öl till frulle typ. Helt fantastiska historier har han dock och vääldigt rolig! En dag när jag gick till köket kom en get ut ur köksdörren då hade den lille jäveln varit inne och käkat bröd. Som jag skrattade dock för hur ofta hittar man en get i köket?

Danielles bröllop som jag har väntat på sedan jag fick höra talas om det första gången hände ju också. HELT FANTASTISKT! Det var såå himla fint. Markisen med ljuskronor, levande ljus på borden, bara vita blommor och en helt perfekt klänning på bruden. Jag grinade när hon kom in med sina systrar, bästavän och kusin. Hennes dotter och blomtjejor - alltså jag saknar bara min egen familj när jag ser alla andras, annars är jag ju ganska cool. Samma dag så kom Ryan och Joe till gården från England och guuud va de var roliga. Även om vi bara jobbade tillsammans typ 5 dagar så saknar jag de supermycket haha. De gjorde hillbillyfilmer också, bara var idioter och så roliga. Jag kunde inte sluta skratta, de ska läggas ut på facebook så jag säger till när ni kan få se.

Sedan ändrades lagen. Att jobba för mat och husrum är inte längre lagligt eller räknas för ditt andra års visum så från att vara 8 tjejer på gården en dag till nästa då alla lämnade förutom jag och Kristin (den tyska tjejen som han sponsrar) var ett helvete. Jag hade jobbat hårt tidigare och fyy vad vi fick lägga in tusen växlar extra. 30 hästar på två personer varje morgon och kväll, getter, hundar, fortfarande göra turer och hinna andas och äta emellan. Min 88e dag var den 31 augusti så jag har den andra året - sån tuuur! Nieve kom tillbaka till gården när alla lämnade för vi behövde hennes hjälp och herregud - jag hade glömt bort hur hon var. Har pratat med Johanna i över en timme och det bröts 33 (!!) gånger. Så jag kände mig väldigt klar med farmlivet faktiskt.

Har haft så roliga dagar i Cairns. Jag kom med bussen till Cairns klockan 6 på kvällen och redan vid sju så mötte jag upp Naomi, Hannah, Katy, Linda, Ellen och Reachel. Sen gick vi till PJ O'brians och mötte upp Sina och hennes kille och sedan vidare till Woolshed. När tjejerna ville dra vidare till Gilligans runt 2 så hade jag dansat klart kände jag. Jag hade ju faktiskt jobbat sedan 6 på morgonen också så de gick hem med mig till samma säng och rum jag hade när jag bodde här med Ida och Elin! Jamie var nere från Lakeland från fredag till söndag så vi har umgåtts supermycket också. Jag har köpt lite kläder från Kmart för att ha på farmen, haft filmkväll med Naomi och Hannah, ätit ute lite för mycket men det är ju så mysigt när man bara fått äta mat från Homebrand på farmen, gått ut nästan varje dag och dansat, blivit bjuden på drinkar av snygga killar, skrattat i massor, bara njutit av att träffa nya, andra människor som inte pratar om tjurridning och har cowboyhatt, känt mig snygg igen, fått klä upp mig och haft smink, försökt att sova även om jag fortfarande vaknar mellan 6-8, bara få göra saker som jag vill göra. Träffat Irene en timme innan hon åkte vidare. Haha Jamie och jag gick hem i lördags från Woolshed när fyra killar går förbi och ropar:
- Woow, you've done well sir! Jag kunde inte sluta skratta - sir! Men man tackar, man tackar haha. Jag, Naomi och Hannah gick in i en vuxenbutik också. Kände mig som en liten liten flicka igen. När Naomi fick höra att jag aldrig varit inne i en så var vi tvungna tyckte hon. Så klämde på massa olika grejor och hade lite för roligt med tanten som jobbade där, vi var säkert där inne i över en timme. Hon visade och barättade allt möjligt så det var väldigt lärorikt eller nåt.

 

Pusss

 
 

Första delen

Min farmtid är över. Jag har fortfarande massor att skriva ner som jag ännu inte har berättat om så jag ska försöka få ihop allt. Jag sitter just nu i Palm Cove på ett 5-stjärnigt hotel med familjen Will i soffan för de kollar fotboll (eller ja deras version tror vi kallar de rugby?) så jag passade på att sätta mig ner och göra detta istället. Det är såå himla fint här! Det är en stor lägenhet med öppet kök och vardagsrum som smälter ihop i ett, vardagsrummet har glasdörrar som går att dra bort så det känns som en öppen terass så här sitter jag nu. Ena dagen på ett hostel andra dagen i en lyxlya - bara så jag rullar! Okej ska börja med lite farmgrejer som jag vill minnas men redan glömt och kommit på igen så ska skriva ner massa random saker så detta kan bli rörigt för alla andra förutom mig själv haha.

Jag fick ju tillslut bli en guide vilket betyder att jag började tjäna lite pengar. Har varit superroligt att sitta till häst igen men GUD - fyra timmar om dagen och min rumpa var ganska öm ibland. De flesta kunder hade inte suttit på en häst förut så de mesta var bara en lugn promenad genom regnskogen, fortfarande så himla häftigt. Hade lite kunder ibland som kunde rida och herregud då gick de fort. Så himla kul att tävla över gräset, kände mig sjukt busig, men kunderna och hästarna var glada.

Min bästa brolla har faktiskt fyllt 22 år också. Lyckades komma in på facebook och prata lite kort och vad jag saknar honom. Vi är inte med varandra ens varje vecka men att bara veta att han är där i Hässelby eller Stockholm iallafall känns bättre än att vara såhär långt borta ifrån varandra. En annan person jag saknar såå himla mycket är Tomas. Speciellt efter att Simona lämnade farmen för hon är som Tomas fast kvinna. Helt fantastik och galen haha.

Jag och Simona tog en dag och målade på skylten där det står Välkommen till Daintree Station så vi gjorde jättefina och ritade en tjur - vart så himla bra! När Jamie lämnade gården så tog han selfies med Gordon, Kirsten och Nella haha det var så himla roligt för Gordon kan inte vara nära män på de sättet. Mia från England och Katy från Liverpool kom till gården. Mia är en helt galen och superkul tjej som jag pratade jättemycket med. Vi har jämfört mycket också i sexualitet för hon har bara varit med tjejer och jag har ju bara varit med killar och hon var så nyfiken på... allt! Så vi hade otroligt många annorlunda diskussioner. Mia hade också en fullproppad hårddisk med massor med filmer så jag har nördat Twilight, igen, hehe.

En dag var jag och Simona tvunga att hämta en häst, Bock, som var i fel hage. För det första så är en typ halvvild fortfarande, inte inriden men han är typ okej med att grimma på sig. Självklart ville han ju inte ha grimma på sig ute i hagen så det var omöjligt att fånga honom för att han bara spang iväg. Tillslut så sprang han genom bäcken och upp bland alla träd och det blev bara kaos. Så jag klättrade också upp och fick tillslut på honom grimman men då ville han inte hoppa ner genom bäcken igen så Simona tog repet och jag sprang runt bakom honom och började flaxa med armarna för att få honom att hoppa igen. Tillslut så hoppar han - nästan på Simona.
- Fuuuckiing heeell.. I felt him on my leg..! Asså jag kunde inte sluta skratta för när hon säger fucking hell, vilket hon gjorde hela tiden, så var det som i slowmotion.

Shane var här med sin helikopter och en utav hans fyra flickvänner. Jess som är 19 år (medan han är 36) hon är hans "housewife", han har en rodeogirl och två andra som jag inte har träffat. Ett rövhål med andra ord. Iallafall. Gordon lovade att jag kunde få åka med men det tog till sista dagen innan jag fick åka. Det var en driva-boskap-helikopter (muster helicoter) vilket betyder att den var ganska liten för att man ska kunna flyga lågt bland träden för att jaga tjurar och inga dörrar. Så jag börjar ju med att fråga om jag kommer att ramla ut och bara blir nervös liksom. Skitduktig förare (eller flygare?) dock och han började supermjukt, det kändes inte ens att vi lyfte och sen flög vi över träden och bullridearenan och bara över hela gården. SÅ HIMLA HÄFTIGT. När han landade så började han spinna runt, runt, runt och bara lekte loss och jag bara skrek aaaaahh! När han slutade så sa han bara:
- You do realize that I here that in my headphones? Ooops..

Varje fredag så var ju baren öppen och alla cowboys kom ut och drack och hade kul. En som brukade jobba här, Ashley, strannade alltid kvar och drog alltid med sin sina polare ner till oss där vi bodde och hade efterfest. En kväll hade han med sig marijuana och Simona ville prova rulla. Sedan Jamie kom till gården så har han gett poäng för bara vanliga rullade cigaretter för det är såå mycket billigare att bara köpa tobak här i Australien och det är både svårt och jobbigt att rulla. Så Simona och Irene tävlade alltid om vem som fick högst poäng av Jamie för att han rullar bäst. Så hennes första joint blev granskad i detalj och hon fick sin första 10-poängare! Den enda också haha, men hon var så himla lycklig!

Jamie hade en kund en dag som hoppade av fyrhjulingen som en lax, enligt honom själv, och dagen efter en som krashade så hårt att fyrhjulingen hamnade över henne. De ville stämma företagen men de hade redan signerat papper så det gick inte. Naomi ramlade av under en tur på stranden så plums sa det och hon var i vattnet. En dag i hagen dök det upp en häst som vi (jag) döpte till Homer, Homer the Homeless, för vi visste inte vart han kom från. Så Gordon började rida in honom och det var så coolt. Han började med lasso runt magen/midjan och drog åt så att han började bocka. Homer blev helt galen men det är tydligen så Gordon gör. Han gör hästen galen och sedan gjorde Gordon att han slutade. Så att det galna beteendet avbryter Gordon för att berätta för Homer att man inte ska vara galen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men det var så häftigt att titta på.

Jag har en hel lista med punkter och stödord som fortfarande ska skrivas ner men jag är så trött så att ögonen inte går att öppna längre nästan så det får blir imorgon!

Pusss


RSS 2.0