Bilder

En mamma-lock.
 
Hemma hos Robert och Adrian (tänkte på Ola haha)
 
Alla bilder från huset är sjukt stökiga men det är inte klart och detta var innan bröllopet, då var allt rörigt.
 
Lauren's mamma som fixade rosorna som sitter på Robert och Lochie - som är Adrians brorson.
 
Nu är vi tillbaka i Melbourne så nu är det inget internet som gäller. Både skönt och tråkigt, men tänkte bara ladda upp lite bilder här. Allt är bara bra, jag vill köpa bil men tjejorna vill inte köra så det blir buss, så får det bli när jag blir ensam istället, eller inte - ingen aning :) Kollar efter olika jobb hela tiden och det är många som sagt till mig att jobbsituationen är likadan här som i Sverige för ungdomar och jag fattar inte vart det kommer ifrån, det finns huuur mycket jobb som helst när man kollar på nätet iallafall, så är optimistisk än så länge. 
 
Tycker att det har varit jätteroligt att bila och få se mittens mitt av det här stora landet. Det är såna jääkla avstånd, vi åkte en dag 30 mil från ett samhälle till ett annat och det fanns INGENTING där emellan. Bara sand, några buskar, det är bara land och mark. Har föriövrigt läst klart en trioligi på 5 dagar (tack mamma för tipset) lätt topp 10 böcker! Att det finns e-böcker är just nu min räddning, ska åka till Svenska kyrkan och kolla om det finns fysiska böcker som man kan läsa på stranden osv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Massa bilder genom rutan - fördelen med att sitta fram.
 
Pusss
 
 

Farmor

Farmor är ju en utav väärldens roligaste personer och jag måste bara skriva ner detta.

Hon vill ha hjälp med att skicka bilder till Olle och Lillemor för att visa hur det ser ut här i Coober Pedy. Då frågade jag om de aldrig har rest hit tillsammans?
- Nää, Olle är inte så kaxig svarade hon då, satte armarna på höften och forsatte: honom kan man ju blåsa omkull - puh! (blåsljud)
 
Såå vi skrattade!! I övrigt har de försökt att para ihop mig med en 22årig halvpolsk pilot som hade moppedmustach - inte alls attraktivt eller min typ helt simpelt.
 
Just nu är vi i Coober Pedy igen då vi har börjat göra resan tillbaka till Melbourne. Vi mår toppen och har fortfarande väldigt roligt. :)
 
Pusss
 

Australiens Hjärta Är Rött

Uluru (har stavat fel fram tills nu) och sååå mycket flugor!! In i näsan, ler man så in i munnen, på tänderna, på läpparna öööverallt. Aldrig varit med om något liknande. Men har man åkt såhär lång väg så är det bara att gå ut ändå och det är ju faktiskt värt det. Det går inte att beskriva stenen för det är otillräckligt att kalla den för bara en sten, det är ju en sten men aa det är svårt att förklara. Tycker egentligen inte heller att bilderna ger den rättvisa för den är så mäktig. Såg en jättebra film också i inne i Informations Centret om hur aboriginerna levde innan den vita mannen kom och förstörde precis allt, men också när de fick tillbaka stenen och när det officiella namnet nu är på deras språk.


Det är 40 grader ute och det sjungs "dansa samba med mig" i baksätet där farmor sitter. Vi ska nu åka tillbaka till Alice Springs och sedan göra om hela resan, fast baklänges, så att vi kommer till Melbourne igen. Jag har även drömt på engelska för första gången inatt. Trodde att det skulle ta mycket längre tid, men tror att det är för att jag läser en bok på engelska då mina svenska böcker tog slut på nolltid, och det är de sista språket min hjärna kör innan jag somnar.

 Vi tog om hundra bilder då jag var - enligt farmor- petnoga med att klippans topp skulle vara med i bilden, att taket som hon står under inte skulle vara med och att hon skulle hålla kameran rakt.. Haha den här blev bra - bara två till med i bilden..
 
Rinner vatten - iibland.
 
 
Här har Hagge gått - det får man inte göra längre.
 
Hela härligheten.
 
Och jag.
 
Nu sitter vi och äter middag - coleslaw och jag äter lax medan farmor och farfar äter biff. Vi har det såå himla mysigt, lite varmt dock 38 grader.. :)
 
Pusss
 
 

Northern Territory

Outback! Känns helt galet vilt att vara i den här delstaten, tycker att den har ett bad-ass namn liksom. Körningen har gått bra och vi är nu i Alice Springs. Det är runt 40 grader och vi har precis badat i poolen här på motellet. Imorgon blir det Uluruh och sedan bo på lyxhotel då det inte fanns något annat boende ledigt runt klippan. Inte mig emot hehe!
 
Påvägen hit har vi också passerat Adelaide vilket var en suuperfin stad! Skulle lätt kunnat spendera en dag till där. Vi åkte ut till Glennelg där det var en stoor pir, där folk hoppade ner i vattnet, och en jättefin och lång strand. Det var bra väder (som vanligt) och vi hade en trevlig och avslappnande dag innan det var dags att åka vidare.
 
Papegojor satt i fikonträdet och käkade fikon i Adelaide.
 
GUNGELLAN!! AAAH check.
 
Mitt ute i ingenstans. 
 
Så blev det dåligt väder..
 
I Coober Pedy - mitt ute i öknen - så bor man under jorden, eller i jorden/berg/sten för att man utnyttjar temperaturen från jorden. Som är vääldigt mycket lägre än ovan jord. 
 
 
 
De gräver opal ööverallt vid Coober Pedy.
 
En inte så snygg Emu.
 
Nu ska vi åka in till "city" Alice Springs och äta middag.
 
Pusss
 
 
 
 

Great Ocean Road

Yarrawille, myspark - där ska jag och tjejorna bo!
 
Alfa har vääärldens godaste sallad! Man får välja själv såå det är ju bara mina favoritgrejor. Ska köpa hem allt sånt här sedan när jag blir själv. (Alfa har också världens bästa wifi hehe)
 
Adrian och Robert går in bröllopsskorna :')
 
Grillkungen när vi var i Trentham.
 
Grannhuset till Adrian och Roberts tomt, såå himla fint och på andra sidan vägen fanns det hästar! 
 
Massor med kängruer! Så himla långt bort dock plus att alla låg ner.. Farmor frågade vad vi andra kollade på? Stenarna?
 
Farfar och Farmor på bröllopet. Farfar skar sig när han rakade sig och det vägrade sluta blöda. Precis innan han skulle hålla tal togs det bort - och de höll! De fick även rosor på sina kläder då de satt vid honörsbordet.
 
 
Adrian och Robert skär i tårtan.
 
Tänkte på Angelica ♥
 
Marcus glömde sin keps hos Robert, farmor ska ta hem den till honom och var tvungen att pröva :)
 
Huset på en pinne. http://www.newsner.com/2015/01/huset-ser-ut-att-svava-pa-vattnet-men-verkligheten-ar-faktiskt-annu-battre-har-kan-jag-tanka-mig-att-bo/ Jag hade ingen aning om att det låg här!
 
Magiskt.
 
Kakadua.
 
Fina landskap längs med vägen.
 
De 12 apostlarna, dock är bara sju kvar, tror jag.
 
Och jag. 
 
Vallaby längs vägen, såååå sööööt!

lite blandade bilder från dagar som gått och idag,
 
Idag har vi alltså bilat längs med great ocean road och sett så mycket fina saker! Jag har även kört bil, på fel sida av bilen, på fel sida av vägen! Men det gick bara bra. Sov gott.
 
Pusss

Spindel

Trivs superbra och jag tycker att det är en superfin stad. Farmors favvo är ju Perth och hon tycker att Melbourne bara har massa kranar i en hamn, men jag tycker att staden påminner lite om New York, staden är väldigt stor och de har verkligen byggt ut den på både på höjden och bredden på bara några år, enligt de som är här lite oftare än jag själv. Jag känner även igen mig, på en viss plats iallafall, Sealand Aquarium tror jag att det heter, och jag mååste ha varit här när jag var här med far och bror för jag känner igen mig så galet mycket där.


Vi spenderar den mesta tiden i Robert och Adrians hus för de har ju snurrat runt nu massor innan bröllopet och köpt blommor, fixat tårtan, städat och bara haft allmänt mycket att göra såklart. Så vi har hjälpt till så mycket vi har kunnat och vi har varit runt här där de bor, i St Kilda, vilket är ett superfint område och huset har Robert total renoverat. Det är vääldigt fint med nära till Alma Park där det leker supermycket barn och massa hundar, men det är ju ett villaområde så som vi bor hemma så det är ju mer spännande att åka in till Melbourne. Jag har faktiskt inte vetat att Robert var såhär duktig på det han gör så jag är otroligt imponerad över huset. Vi har även varit och tittat i hans affär och på lägenheten där jag och tjejorna sedan ska få bo och jag blir helt överexalterad när jag ser framför mig hur vi gör frukost och bara liksom har vårt eget utrymme. Ska bli så himla kul! Lägenheten ligger i en annan förort lite utanför Melbourne (precis som St Kilda och Viksjö till Stockholm) som heter Yarrawille, ca 100m från tågstationen, om ens det, och det tar 15 in med tåget in till citykärnan. Iiiih det ska bli så himla kul!! Jag hoppas att tjejorna ska trivas lika bra som jag, eftersom att jag föredrar Yarrawill framför St Kilda, och att Robert städar ur inann vi flyttar in för just nu är det kaos haha..


Natt nummer två i Melbourne, när vi först kom hit, så hör jag hur det går nåt under min kudde. Blir livrädd och förstår (och blir helt övertygad) om att det är en spindel. En livsfarlig, bitande, mördarspindel. Så jag sätter mig upp, rycker åt mig mobilen, sätter på ficklampan och dum nog (fortfarande sittande i sängen) så lufter jag bort kudden. Allting sker i ultrarapid så det enda jag hinner se i ficklampslyset är en stoor svart spindel flygande på mitt lår och sen är den heelt försvunnen. Piper till och kastar mig ut i korridoren, springer till farmor och farfar, väcker båda i panik och eftersom att vi inte kunde hitta den så sover nu farfar i spindelrummet och jag med farmor. (Spindeln var troligvis inte alls farlig för den spindel i detta område, redback, som är farlig, blir inte så stor som den som var i min säng)


Vi har också varit och kollat på deras tomt i Trentham, grillat vid en liten sjö och matat hästar. Sett massor med vilda kängeruer som låg och chillade på en annans obebyggda tomt. Det var en väldigt mysig dag då även Adrians mamma, Joan, var med. En supergullig liten tant. Dagen efter *trumvirvel* så var det dags för BRÖLLOP.


Dagen började med att vi gick till kyrkan på en katolsk söndagsmässa där Adrian sjöng, han är religöst uppvuxen och är där varje söndag med Robert. Det var fint och de ber alltid nån person bära fram vinet och oblatpappersgrejorna som man äter och doppar i vinet, Guds blod och hans bröt osv, och då frågar de alltid först personer som är från någon annanstans eller som inte är med varje söndag, om man vill ge de till prästen, så jag och Helen fick äran att bära fram de till Father Barry. Lite kul att få lära sig hur det går till i en katolsk kyrka. Sedan gick vi hem igen, bytte om och sedan åkte farmor, jag och farfar taxi in till hotellet då grabbarna åkte innan oss för att fixa de sista. Cermonin var så himla fin, finns dock inga bilder eftersom att prästen egentligen inte får viga två män (så sorgligt och orättvist att vi inte har kommit längre 2015), men de sades väldigt fina saker och de läste upp sina löften till varandra och jag är så glad att jag fick vara med! Sedan blev det väldigt god mat och farfar höll de officiella bröllopstalet med en liten överraskning - pappa och Jannes sång! Vilket jävla succé det blev! Så himla roligt och den uppskattades av alla, vi delade även ut texten lite inann så det var många som sjöng med. Robert blev väldigt nervös innan han fick reda på var det var men blev sedan väldigt rörd.. Efter jättegod mat så åkte nästan alla hem till huset och så forstatte mottagningen här till de blev kväll. Robert och Adrian är supernöjda med dagen.


Farmor och farfar fortsätter att leverera med de mesta. Vi har mejlat till Sue och då säger de vad som ska skrivas och så skriver jag, annars tar det ca 4 timmar att skriva ett mejl. Ordvitsar, sång och ramsor blir det även en ny varje dag. Dagens: "När minnet var för kort, ramlar du i minnet bort." Dock så ska det vara en rad till men den kommer de inte ihåg just nu, ironiskt nog.


Vi planerar nu även vår nästa roadtrip, till Uluruluh, och det kommer ju ta sin lilla tid men det ska bli väldigt kul. För jag tror inte att jag själv skulle ha åkt dit. Vi har även blivit tipsade om en stad som är delvis byggd under jord och inbyggd i bergen för att den ligger i öknen så det blir för varmt, Coober Pedy heter den.


Pusss


Melbourne

Jag ar har och har inget internet.. Roberts dator dar det fattas tangenter :) aterkommer..
 
Pusss

Farmor

- Farmor gissa vem som vann årets textförfattare på svenska grammygalan?
- Orup?
 
Hahaha NEEEEJ.... Jocke Berg ♥ 

Åka Bil

27/02
Bilade ner från Perth, via Bunburry, till Margeret river. Där stannade vi en natt på ett hostel där vi i princip var ensamma, och det var väl sisodär på standarden, men det är bara att börja vänja sig. Farmor och farfar har en väska - Björne Borgarn - där hon har typ en kniv, några teskedar, tändstickor osv småplock som man behöver. En sån ska jag också göra, världens bästa idé. :) I Margeret river gjorde vi inte så jättemycket, en väldigt fin liten stad/by men stannade mest för natten.

28/02
Först och främst: ELINS 20ÅRS-DAG och jag hade iiiinget internet och sms:et studsar tillbaka: sändningen misslyckades, så jag har ingen aning om jag har sagt grattis eller inte (världens sämsta vän) (Hon fick sms:et! Dock en dag försent tror jag?).

Iallafall åkte ner till Augusta som också var en liten bonnhåla, supertrevlig med jättefin natur och där åkte vi ut till en fyr, Cape Leeuwin Lighthouse, och tog fina bilder. Mellan maj och september så kommer även valar in i viken. Sedan åkte vi upp igen via en jäättefin väg med heelt fantastisk natur, till Bunburry, där Angelica jobbade för 10 år sedan med vilda delfiner, stannade för natten på ett YHA Hostel där jag blivit medlem nu. :)

Här är flaggparaden.
 
Kändes obligatorisk. :)
 
(Bilderna hamnade visst lite huller om buller och olika storlekar..)

Det var även ett event igår i Bunburry med musik och uppträdanden från alla världens hörn. Det var någon organisation som jobbar för mångfalden i Australien och de beskrev värdet mellan olika kulturer. Det var 40 länder representerade med flaggbärare och sedan hade alla länder varsitt uppträdande, det spelades didjuridoo (haha stavningen blir som den blir), dansades hiphop, indisk dans och spansk poesi osv. Det är sådanahär event som jag får panik på SD för det är ju såå mycket roligare att vara alla tillsammans, som en värld, en jord än ett litet Sverige. Det var också matstånd från världens alla hörn så vi åt crep, jag med nutella. Supermysigt!

01/03
Så idag gick vi upp jättetidigt för vi skulle till delfincentret för att kolla på delfinerna, eftersom att de är vilda så finns det ju inga garantier men det är störst chans att se dem mellan 8-10 så vi stod där mellan 8-9.30 och såg inte en enda jäkla delfin.. Så tålamodet tog slut och vi prövar vår lycka i Mandurah istället, där vi är nu. Vi åkte ut på havet/i kanaler i en timme och såg 3 delfiner. Inte mycket men är väldigt nöjd ändå! En mamma med sin lilla bebis :) Extremt fina hus låg det där också, köpte man en tomt här så var man tvungen att bygga för ett visst värde för att alla hus skulle ha en hög standard. Husen börjar på en miljon dollar och de dyraste går upp mot 10...

 
 
 
 Delfiiin - haha inte så bra bild men man så mycket bättre med ögan, jag hann bara inte med kameran samtidigt..
 
 

Och vi då? Vi mår bra - jag har kommit fram till att farmor och farfar är antika varelser vilket de tyckte var otroligt roligt. Jag har fått min sista lön från Sverige på ett ganska bra tag och ser fram emot precis allt. Den vi saknar mest är lilla Booboo <3

 

Pusss


RSS 2.0