Jobb

Jag har ju fått ett sommarjobb, mitt första jobb i hela mitt liv. Om man bortser från Scandic som jag bara provjobbade på som jag sen fick och sen hörde dom aldrig av sig. Men jaja, skit i det. Till det viktiga som jag skulle berätta om egentligen: jag har sökt sommarjobb via Sll.se (Stockholmslänslandsting) och fick det! Jag jobbar nu på Karolinska Universitets Sjukhuset i Solna. På avdelningen Thorax Operation. Det är faktiskt ganska roligt och under de här veckorna så känns det som om jag har växt. Asså bättre ansvar och att man kan göra saker själv. Jag har också insett att jag kan ju inte vara 18 år och aldrig ha haft ett jobb! På papper är jag ju vuxen då. Jag är vaktmästare med en man på 54 år som heter Antonio. Han är så himla snäll. Jag har läkarkläder som alla andra men jag opererar ju då inte självklart haha.. Jag testar blodgaser, hämtar blod och plasma från rörposten, går till patologen med prover, fyller på handskar munskydd och sånt, fyller och tömmer diskmaskinen, efter en operation så slänger vi påsar med saker de ha slängt, flyttat patienter från operationsbord till deras sängar och varit med och tagit emot dom på morgonen innen operation. Det är så coolt egentligen om man tänker efter!
 
Alla är jättesnälla och jag trivs bra. Det är bara en sak: jag börjar klockan 7...! Jag slutar 4 men har slutat en timma tidigare varje dag för att vi inte har så mycket att göra. På fredagar slutar jag 1, så det är skööönt. Vilket betyder att min klocka ringer 5!!! jag har aldrig varit uppe så tidigt i mitt liv typ.. Förutom när man ska flyga.
 
Jag har suttit framför datan sen jag kom hem, TV:n på och moblen brevid mig. Tekniken asså, haha kärlek.. Ätit i sängen har jag också gjort. Nu ska jag duscha och sen sova.
 
Pusss

Sommar?

Den här sommaren ska man kanske egentligen inte kalla sommar överhuvudtaget. Så jävla kasst väder. Jag har gått i shorts 1 dag på hela året i Sverige, 1 DAG och det var i maj när det var typ 30 grader en dag.. Sedan dess så har det varit 10-20 grader ofta mulet och ganska mycket regn. Vädret har helt enkelt varit ASDÅLIGT. Fast jag har haft jävligt kul ändå, haha..
 
Efter skolavslutningen så drog vi till Görveln på kvällen och jag tror aldrig att jag har sett så mycket folk vid görveln på kvällen, det var helt sjukt! Så himla kul. Visst, polisen och fältare kom och tog massa dricka av folk men jag hade som vanligt kul ändå. Därefter blev det en vakca hemma typ, sov ut länge på dagarna och sena nätter med kompisar mer än roligt. Midsommar blev det på landet, Högmarsö, med farmor, farfar, Janne, Annika, Julia + pojkvän Patrik, Angelica, Hampus, pappa, Kristina, jag + Elin och Ida. Trevligt med midsommar och skönt att få se landet lite nu när det är sådan hets att sälja, det ska nog dröja i 2 år. Efter midsommar blev det festival av hela skiten. PEACE AND LOVE blev attackerad av tjejmaffian. Jag och Johanna bodde i tält på campingen tillsammans med Emma, Madde, Ella och Frida. Vi åkte till Borlänge på måndagen och fick en bra tältplats, medan Elin och Ida åkte dit på tisdagen eftersom att de hade hyrt ett rum i en lägenhet. Sen blev det en massa skratt, konserter och för mig så fick jag dödligt ont i halsen.. Har typ varit förskyld i 2 månader nu och det blev lite värre efter P&L. Vi såg så jävla många bra konserter. Dada Life, Mac Miller, Mumford & Sons, Veronica Maggio + Petter och Daniel Adams Ray var med på en låt, Laleh, en låt av Kent, Skriellex, Rihanna, Rebecca & Fiona (!!!) och Den Svenska Björnstammen. Jag kommer inte på några fler just nu. Men guuuud va braaa det vaaa!! :)
 
Den översta bilden, det är Madde (!!), det var någon random-tjej som gick fram och frågade om hon fick fota Madde och hennes armband. Till vänster i bilden så är det ett blått tälthörn, det är mitt och Johannas tält. Lite roligt sådär. Den understa bilden fick mest hänga med för att det är Stellans lillasyrra, Tove och aa den var fin, hehe :)    (det är alltså inte jag som fotat bilderna)
 
Dagen efter P&L, sliten och trött som fan, åkte jag, pappa, Kristina och Hampus till Paleros i Grekland i en vecka. så himla skönt att få träffa solen och havet eftersom att Sverige som vanligt inte levererar. Jätefint och lugnt ställe, vi var nästan de enda turisterna där så det var jätteskönt. Samma dag som vi kom hem från Grekland så drog jag ut på kvällen och träffade massa kompisar med Elin och Ida. Fick då också träffa mina favotitgrabbar vilket jag inte gjort på döööölänge så det var mer än kul!
 
På fredagen, samma vecka, så åkte jag, Hampus och Amanda till GÖteborg för att gå på Liseberg och mötte upp pappa och Kristina plus hela hennes familj och hade en hela lördagen från 11-11 på Lisse. Rolig helg och åkte hem på Söndagen för att på måndagen så började jag jobba på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Jag jobbar mellan 7-4 så det är supertidiga mornar men pappa, krickan och mamma har skjutsat mig alla dagar och jag har fått sluta 3 hela veckan eftersom att det är väldigt lugnt och inte så jättemycket att göra. Jag är på Thorax Operationsavdelningen och det är ändå helt okej eftersom att jag får se nya saker varje dag. Jag har sett ett hjärta, en lunga som var gråspräcklig eftersom att han hade rökt i 40 år så det var ganska vidrigt, fått hämta blod, lämna preparat, testat blod under en operation för att se hur patienten mår i blodet. Plockat ut diskmaskinen och lite sånt mer normala saker får jag också göra, hah. Men det är heeeelt okej och jag tjänar 78 kr i timmen så det blir ett par tusen iallafall. Jag har tre veckor kvar och sen tio dagar efter det börjar skolan, jag börjar i 2:an. Shit..
 
Aja, klockan är asmycket.. Jag har inte ätit någonting idag förutom en nektarin så jag måååååste göra frukost nuuuu.. Vet inte vad som händer idag. Kanske ska träffa grabbsen eftersom att Ida och Elin är på Öland och Johanna är ute med båten med Fredrik. Får se vad det blir av dagen helt enkelt.
 
juste, bilder.... får se om det blir några någon annan gång...
 
Pusss

foto

http://cjs.blogg.se/

RSS 2.0