Woolies <3


16/08 Jag har börjat göra turer själv och herregud vilken jobb det är! Ansvar, kunderna fattar inte hur man rider och folk är bara allmänt retarded, jag hade även en kund som bara började galloppera helt plötsligt. Fick skrika på honom liksom: STANNA!!. Jag och Naomi gjorde en tur tillsammans också med fyra tjejer som var 16, 13, 10 och 8. Den 13 åriga tjejen, Saskia, nämner i samtalet:
- När jag gjorde min sista cellgiftsbehandling så fick jag en kattunge - han heter Aslan.
Påvägen hem så satt jag bara och storbölade på hästen. När jag var tretton oroade jag mig över mina icke existerade bröst - inte cancer.

Vi har haft party för Simona som åker hem hos Ashley med hans hillbillykompisar. Suupermysigt och jag saknar redan Simona jättemycket. Hon och jag gjorde alltid saker tillsammans, våra sängar är brevid varandra och hon var bara allmänt bäst. Irene och Sina har också åkt. Det var jätteplötsligt - jag kom tillbaka från en tur och Irene mötte mig och berättar att Sawn är påväg från Cairns. Så en timma senare var dem borta. Jättetråkigt det med. Båda var skitbra på att jobba också. Fast jag förstår Irene för hon städade Gordons hus och gjorde hans tvätt typ tre dagar i rad och sen bröt hon ihop framför Kirsten och talade om att hon är inte här för att städa utan för att jobba på farm. Redan nästa dag så var hon tillbaka i hans hus och strök skjortor. Så hon var glad att åka härifrån.

Två nya tjejer från Nederländerna har kommit Ellen och Gerlinda som jag inte riktigt har fått grepp om ännu. Ellens röst har jag knappt hört alls, hon bara sitter och stirrar med sina stora ögon men den andra tjejen är bättre. Vi kommer ha en helvetesvecka denna vecka då vi har ett insamlingsevent för 400 personer och vi får inte ens plats med alla haha!

Pusss


Whyanbeel Valley

 
 

16/7 - Dag 43. Imorgon är jag halvvägs igenom den tid som jag måste vara här och jag vill inte alls att det ska ta slut. Jag har pratat med Gordon redan om att stanna en vecka längre för att hans dotter Danielle ska gifta sig och jag vill dels hjälpa till men också se det bröllopet för jag tror att det kommer att vara riktigt fint. De bor nere vid havet och kommer ha en stor markis på gräsmattan och ca 200 gäster. Så iallafall - jag har inte skrivit på ett tag och ska väl börja från början.

Förra veckan när Simona hoppar ut ur bilen så skriker hon:
- WE ARE GOING TO MAREEBA..!!
Eeeh okej? Vart är det och varför? Vi fattade iingenting. Men tydligen så var det rodeooo! Så hon hade tjatat till sig att Nella och Gordon skulle ta en buss från deras bussföretag och ta med alla oss som jobbar här. Alla blev helt till sig och bara laddade upp för den stora dagen. Vi lyckades samma morgon (eller egentligen Luca!) rulla ner ännu en fyrhjuling från The Venue ända ner till ett vattenhål hehe så den motorn är ganska blöt. Efter att vi fiskat upp den så gjorde vi oss iordning för att plocka upp Ashley, som brukade jobba här, på vägen och herregud - Cina och David om ni tycker att jag svär! Ash använder fuck eller fucking framför varje ord han uttalar, typisk farmare och lokalbo, haha. Det tog ca två timmar att åka dit och vi alla sprang ut från bussen för att hinna se Johnny (Simones pojkvän) när han gjorde sin bullride.
Efter att bullriden var över så var det dags för sadlebronc som är när man rider på brumbies som är vilda hästar och shiit - mycket vildare än tjurarna och mycket roligare hehe, streerwrestling som är när man rider in i full gallopp på häst jagandes en ung tjur som man ska brotta ner så de kastar sig av hästen och slänger sig om halsen på tjuren för att brotta ner dem - inte min favorit alls. Det hela var uppbyggt ungefär som Feria i Spanien, alltså ett tillfälligt ganska rackigt litet tivoli. Mycket mat och prylar att köpa, vi gick också backstage med Ashley - fick se alla tjurar och vilda hästar samt en vääldigt snygg clown som jobbade där.

Sedan har bara dagarna rullat på som vanligt. Vi har gjort många turer, Sofie har lämnat och Irene från Danmark har kommit, jag har fått följa med på ganska många turer för jag är under upplärning både på stranden och i regnskogen. Och så idag! Underbara dag! Igår när vi fick reda på vad som händer imorrn så sa Kirsten bara alla turer och så: Klara jag plockar upp dig vid 10 så ska vi till Rocky Point (strandfastigheten) och jag trodde ju bara att jag skulle få följa med på en tur men nenej. De skulle göra en kortfilm för att göra reklam för marken som är tillsalu och jag fick vara med! Så Kirsten och en kille till körde jetski ute i havet och en kille filmade med en sån himla cool kamera som var fast på en liten liten flygmanick som han styrde från fastlandet. Efter att de hade åkt massor så fick jag och Kirsten galloppera ikapp på stranden. IIIIIH så himla kuuul!! Och jag fick inte ha hjälm (förlåt mamma)... Men så kul och jag har verkligen en jättebra relation med Kirsten - ååh va jag trivs här!


26/07 - Dag 56. Nu har jag inte skrivit på ganska länge igen, hehe, men nu är allt vardag här så det känns inte sådär jättespeciellt. Alltså det är ju speciellt men samtidigt min vardag - svårt att förklara och det spelar ingen vidare roll. Iallafall. Det har kommit fyra nya (!) Hannah och Naomi från Wales och Steven från Skottland som är tillsammans med Louise från Stockholm (!!!!). Så nu har det blivit lite svenska och herregud vad det känns konstigt. Bra konstigt men konstigt.

Jag och Simona har haft våran första tur bara hon och jag och såklart gick det inte sådär superbra.. För det första när jag skulle hoppa på min häst, Spartan - som föriövrigt har varit en bockhäst som de använder på rodeos, så början han bocka runt hela arenan. Han var omöjlig att stoppa och kunderna stirrade på oss - eeh vad händer? Okej, så jag kunde inte rida på honom så jag tog LittleBro istället och började förklara hur vi rider våra hästar. När kunden ska sitta upp på sin häst så hoppar hon till så att hon flyger/ramlar av hästen platt som en pannkaka - väärldens faceplant. Seriös situation och jag kunde knappt hålla mig för skratt. Vilken början liksom. Det gick bra tillslut och de var nöjda, vi bjöd på öl och alla var glada.

Vi har börjat hantera ett av fölen, Cleo, som vägrade att gå ut ur hagen på betongen i "stallgången". Gordon och Johnny puttade och tillslut så fångade Gordon henne med lasso. Sån äkta cowboy - så himla häftigt att få vara med och se hur de gör ute i outbacken. Han har växt upp utanför Mareeba (alltså mitt ute i iingenstans), han kank inte riktigt läsa och det han vet är bara egna upplevelser. Även om han är ett riktigt rövhål ibland när han skriker så är han supercool också.
Naomi har fyllt 24 år så vi gjorde en fin banner av toapapper över hela byggnaden med texten "Happy Birthday Naomi" och på kvällen firade vi ordentligt. Ashley och Brandon kom över och vi hade dricka, musik och åt en fantastisk lasagne. Haha, Simona talade om ordentligt för Brandon att han måste sluta prata om sin livssituation - han har 3 barn och har inte råd att skilja sig från sin fru så när han får lite alkohol i sig så börjar snacket. Båda pratar nederländska också så han vill gärna prata med henne på deras språk och tillslut fick Ashley nog:
- Brandon stop taking Simona for a fucking therapist! HAHA dooog.

Jag har pratat med Booboo också - sist så kunde hon säga mitt och Duckies namn till och med! Jag bara grinar när jag hör henne dock.. Ida åker till Italien 11 september som barnflicka och mitt paket har äntligen kommit till gården! :) Jag åt upp en Marabou på två sekunder men har lyckats spara den andra lite mer. Grinade bara jag såg paketet och såklart ännu mer när jag öppnar och såg alla bilder på Booboo. Jamie prövade en turkisk peppar och hahaha den reaktionen. Han lät som om han skulle spy!
- What the fuck is that!? Aaaahahaha!

Vi har ääntligen blivit av med två roosters (jag kommer absolut inte på namnet på svenska - manliga höns haha) och det var ett jäkla hallå att få tag på dem. Gordon sa åt Hannah och Jamie att gå in och fånga två. De började jaga runt dem springades när Hannah ropar:
- I got it! I got it!
Varav Jamie kollar upp och svarar:
- That's great Hanna but that's a chicken! Gordon bara stirrade - han orkade liksom inte ens säga något. Så hon fick snällt stoppa tillbaka hönan och tacka för lånet. Haha snacka om city-folk!

Sina från Nya Zealand har kommit också - hon är 18 år vilket betyder yngre än jaaaag! Supergullig och väldigt effektiv. Hon behöver ju liksom inte ens göra sina farmdagar. Vi slipade järnbalkar en dag med någon slags handmaskin med en metallborste och den fastnade i min tröja. Jag bara skrek:
- Heelp Heeeeeelp Sina!!
Hon slänger iväg sin spinnande maskin på marken så hela gräsmattan yrde:
- Turn it off, turn it off!
Tillslut drog hon ur sladden och jag har ett väldigt fint sår på armen och magen då maskinen totalt mördade min t-shirt.

 
 
 
 
 
 
Bara bilder på mig och Simona - när vi var i Guldgruvan, när grisarna rymde och bara hur fint det är här! 
 
Pusss
 
 
 

RSS 2.0