Sydney Del 2

 
Pusss

Sydney Bilder

Blue Mountains - alla tjejorna (det blåste rätt bra hehe)
 
Mina fina
 
Helt okej utsikt.
Vattenfall.
 
Matsäck - macka och ägg. 
Världens brantaste, check!
Three Sisters. 
 
Ooooch däär la internetet typ av såå får bli fler någon annan gång. :)
 
Pusss
 

Byron Bay

27/04 Nu sitter jag, Elin och Ida på greyhoundbussen som ska ta oss till Byron Bay. Idag har det varit helt okej väder, inte för varmt och inte för kallt. Vi vaknade runt åtta (låter som om vi vaknade av oss själva där men det säger inte ping i ögonen så tidigt, tyvärr) och åt frukost som består av kritvitt bröd, jordnötssmör, jordgubbsslyt, flingor och mjölk. Inte de mest näringsrika men vi sparade massa pengar. Halv elva checkade vi ut från chilliblue och begav oss till Hyde Park där vi skulle möta Inez! Såå himla mysigt att få träffa henne. Det var väldigt länge sedan vi fick till ett möte i Sverige ens så det kändes kul att vi fick till några timmar här istället, jag träffade henne dock den 25e dec när vi var ute men då dansade vi mer än pratade. Vi hade massor att snacka om och hon berättade hur hon bor, hon trivs hos familjen och med barnen hon jobbar med. Parken var jättefin och solen tittade fram ordentligt så det blev nästan lite väl varmt med jeans. Sedan gick vi till Mc'Donalds för att käka lunch (tog en wrap och tänkte på farmor) och sen var det dags för Inez att åka hem och Johanna och Madde att åka till flygplatsen vidare till Bali. Efter det kollade vi Sydneys shopping då vår buss inte gick förren 10 på kvällen.


Det känns såklart supertråkigt att de inte ska resa med oss men jag tror att det faktiskt blir bättre såhär. Vi har väldigt olika prioriteringar och olika sätt att se på hur vi ska resa osv. Det var kanske naivt att tänka att det skulle funka klockrent men jag trodde att vi var överens hur denna resa skulle gå till vilket vi märkte nog, alla tillsammans, att så var inte riktigt fallet. Men inga hard feelings utan tvärtom, är glad att de gör sin resa/grej! När de kommer tillbaka till Australien så ska de till Cairns och där ska ju jag förhoppningsvis jobba på en hästfarm, om jag får bestämma, så jag kommer säkert träffa dem mera.


Vi har gjort så mycket grejer här i Sydney under de fem dagar vi har varit här. Jag tror aldrig att jag har gått så mycket i hela mitt liv som vi gör här i Australien. Vi sparar in på ALLT. Tåg? Nope - spara 4 dollar och gå. Man ser ju massor påvägen men shit va det känns i kroppen när man går och lägger sig. Att vi inte riktigt sover så många timmar man egentligen ska göra gör inte saken bättre. Vi alla har haft träningsvärk lite till och från. Vårat hostel låg dock på ett suuperställe rent kartmässigt. Nästan mitt på Kings Cross så vi har inte haft de värsta avstånden till Opera huset, citykärnan och typ allt annat. Kings Cross var ju inte de trevligaste stället förut men de har verkligen "städat ur" uteliggare, knark och sånt men de klart att det är mycket folk på natten och så för klubbarna ligger ju kvar men på natten är ju vi en del utav dem som festar såå det har inte spelat någon roll alls. Vi har också träffat flera på hostelet. En svenska tjej och mycket tyskar.
De enda vi inte hann med som vi egentligen skulle velat göra är att åka till Manly Beach. Den dagen vi planerat att vi skulle dit spöregnade det och då är det ju inte såå kul att åka till en strand. Så den dagen sov Madde och Johanna och jag, Elin och Ida köpte lunch och slog till med glass! Chillade bara och planerade lite boende i Byron och snackade massa, mys!


Vi var ute två gångar här i Sydney - hihop klubben Goldfish jag skrev om förut och IVY. Det var den fetaste klubben jag någonsin har varit på! Googla! Den är så stor att det är två byggnader! Den ena byggnaden var det bara två våningar - ett jääättestort dansgolv som de hade byggt upp värsta DJ-båset så det kändes som om man var på Summerburst. Den övre våningen där vara bara en stor bar med bord man kunde sitta runt. Allt såg lyxigt ut och vi alla kände typ: vi är med i Gossip Girl! I den andra byggnaden så var det 6 våningar varav en hade en suuperstor pool! Det var danstjejer som gjorde värsta showen och allt var bara så himla häftigt. Filmat massor därifrån och det enda som är dåligt är tyvärr musiken. Här lyssnas det på ganska konstig house och det finns liksom inget man kan sjunga med i så det är lite synd. Dock en kul grej att det är svinpoppis med Shuffle-dans! Det var modernt hemma för kanske 3-4 år sedan men här är de riktigt duktiga. De ser verkligen ut som om de har tagit riktiga lektioner och inte som hemma - lärt sig från youtube och studsa omkring lite hlavdant. Plus att ALLA dansar, det behöver inte nödvändigtvis vara shuffle, men här dansar man. Kille eller tjej - går man ut så dansar man. Klart de super också men hemma så är det liksom status i att man köper sig in på ett "vipbord", vaskar skumpa och sitter ner hela kvällen på sture-p, det är mycket bättre här.


Eftersom att vi var tvunga att checka ut klockan 11 på morgonen och bussen gick 10 på kvällen så fick vi lägga väskorna i receptionen och då ville jag inte gå runt med datorn hela dagen men inte heller lägga den på hyllan så fixade in den i receptionen. Vi sa tusen gånger att vi får inte glömma nåt för receptionen stänger 9 (ibland tidigar om de inte har lust att stanna) och är våra grejer kvar där då så är det kört. Vi var "hemma" igen på hostlet vid 7 och tog väskorna ut till köket för att käka middag. Allt går bra, nudlar idag igen, och när vi ska byta om till mjukisbyxor för att ha på bussen så kommer jag på det: DATORN!! Helvetepissochfaaaanpåsammagång.... Kommer tillbaka till köket och tjejorna och berättar att datorn är kvar. Vad gör vi? Den svenska tjejen kanske kan skicka den eller Inez får hämta den dagen efter - tankarna snurrade runt gånger tusen. Då säger Elin att klockan är halv nio - det kanske fortfarnade är öppet! Jag skriker: STANNA HÄR (i köket) (och HAHA va vi har skrattat åt detta panikögonblick - som om de skulle börja gå utan mig?) kastar mig ner för trappen och YES det är öppet! Tack gode Gud och alla änglar, wihooo och partykänsla. Jag höll på att glömma kameran också på bussen när vi kom till Sydney också så nu får jag faktiskt stila till mig lite.


Bara nu på bussen så sitter jag på ensamt säte och har snackat massor med en tjej framför från Schwiez, Kim, och brevid mig kom det sen en tjej från England, Charlotte. Det är såå lätt att träffa folk och när man bara har sagt vart man är ifrån, ålder och namn så är man typ polare. Alla har ju liksom det sociala behovet så just nu känner jag mig huur lugn som helst över att jag ska bli ensam i detta löjligt gigantiska land.


Förresten en rolig grej som vi alla skrattat åt var när vi facetime:ade med pappa, Kristina och Ella var att internetet är ju såå segt så bilden fryste på deras telefon med jag, Elin och Ida hörde forfarande vad de sa. Då säger Kristina:
- Ååh nej nu funkar det ju inte igen, men då kan jag springa och kissa.
Då svarar pappa:
- Jaa bajsa i soffan är det bara du som gör Booboo.
Varav man hör hur nöjd Booboo svarar med ett MHM! Hahaha vi alla dog där.


Ledsen att det inte blir så mycket bilder här men det tar verkligen jättelång tid att ladda upp - nu har det ju dock kommit upp massor på facebook och några till på instagram för det går på nåt konstigt sätt snabbar och bättre via telefonerna.


Pusss


28/04 (ÄNTLIGEN) Framme i Byron Bay och såå himla fint väder! Vi alla kände att skulle vi åka till en storstad till utan att få träffa sol, strand och hav så hade vi blivit utmattade. Bussen rullade in här i lilla byn ungefär runt 11 och gick direkt till hostlet där vi fick reda på att vi har blivit uppgraderade till ett eget trebäddsrum! Lyxigt men jag hade faktiskt sett fram emot att bo i sovsal för första gången hehe. Men det får bli på nästa ställe så det är ingen fara. Det är såå himla fräscht här - jag har aldrig varit på ett bättre och större hostel som till och med har pool och ett fräscht och bra utrustat kök. 50 meter till matbutiken och 4 minuter till havet. Vi mår kan man säga.


Just nu står vi i tvättstugan och väntar på att det ska blir klart. Vi har handlat mat och god mat! Pastasallad med grönsaker till lunch och ris och köttfärsås med morötter och broccoli till middag. Ska bli skönt att kunna få äta lagad mat och inte bara nudlar. Till frukost (och håll i dig morsan) så äter vi ägg och havregrysgröt. Jag har aldrig ätit så bra frukost - oboy och klaramackor finns inte längre på kartan.


Vi håller alla tummar vi har att vädret håller i sig och ikväll blir det film och popcorn på hostlet, jag hoppas att jag får gå och sova tidigt också för nattbussen var hemsk denna gång. Iskall, proppfull och killen bakom mig rökte på i varje stopp vi gjorde - kände mig passivt hög typ.. Byron Bay, har hittills, levererat klockrent. Väldigt laidback livsstil, små mysiga affärer och surfare gånger tusen. Ska nog trivas här! :)

Pusss

 


Sydney

23/4 idag kom vi fram till Sydney efter att ha åkt nattbuss i 13 timmar från Melbourne. Innan vi åkte sista kvällen så var vi ute och åt med kriss, Noel, Amy och Merrin - vi åt tapas och det var såå himla gott!! Idag har vi gått runt här efter att haft jätteproblem med att hitta hostelet och betalning osv, rörigt men nu är allt löst. Jag, Elin och Ida delar rum och Johanna och Madde sover i varsitt rum med 3 andra. Det är typ kul med hostel samtidigt som jag blir irriterad. Kryp i köket och det låter heela tiden, men det är bra att träffa folk och så - svår balansgång. Vi gick till operahuset via botaniska trädgården och det var såå fint! Satt där i nån timma och gick hem igen. 
 
När vi stod på gatan och lästa kartan så var det en dansk tjej som kom fram till oss (dels för att hjälpa och dels för att sälja organiserade resor) och då sa hon att de skulle ha ett event nu ikväll. Gratis pizza och champagne så vi kände bara - GRATIS vi drar dit! När man kom dit signade man upp sig med sitt namn i nån tävling vilket vi bara fyllde i för att vi ville ha pizza men JAG VANN! Helt sjukt så jag får fraser Island med hostel i två dagar, tre dagar på ön och en dag när man kommer i land igen gratis! Det är 525 dollar så det var ju inte illa pinkat :) Johanna och Madde drog därefter med de gänget till en bar och jag, Elin och Ida käkade pizza och drog hem och sov.
 
Imorgon blir det blue mountains och sen utgång - ska få tag på Inez och få till nåt också! 
 
Pusss
 
24/4 Blue mountains! Så himla häftigt och väldigt glad att vi just nu investerar i sånadär grejer som man vill (och lite måste) se. Johanna och Madde kom hem ungefär när vi skulle dra så det var trötta tjejer idag på bussen. Alla somnade då vi alla har sovit alldeles för lite de senaste två nätterna och när vi kom fram till första stoppet så skulle man betala 35 dollar till. För vad? Då var de ju bara att erkänna för vår guide att vi hade sovit så hon fick förklara igen. Det gör det ju inte bättre att Johanna har snarkat och vi sitter längst fram hehe. Men iallafall, påväg till bergen - som egentligen inte är berg - så berättade hon massor bland annat om Australiens skogsbränder. I eucalyptusträdens löv (flera andra träd också) så finns det ett ämne som triggas igång när det blir varmt och när det blir tillräckligt varmt så tänds det och det börjar brinna. Jag visste ju att brinner ibland och mycket men inte egentligen hur det startar. Så det var cool fakta! Allting var supervackert, the three sisters och den brantaste railway:n i hela världen så det kändes bra att investera i nåt sevärt. 
 
Vi var hemma igen klockan 8 så det var verkligen en heldag och då gick vi direkt till indie travel där jag skulle hämta min vinst och också styra upp när och vad vi vill haka på så nu är det bokat att 19e maj så åker jag, Ida och Elin till withsundays och Fraser Island kunde vi hålla öppet så länge. Vi ska också sova på båten och det tycker jag ska bli såå mysigt! Får hoppas på att det är fint väder bara och även fast man inte ska boka första bästa så gjorde vi det just där.. Vi slog ut min vinst på oss tre vilket gav 525 dollar i rabatt och det kände vi att vi aldrig skulle få någon annanstans - alltså så mycket rabatt. 
 
Ikväll gick vi ut också. En hiphop klubb som hette goldfish - lite väl segt dock tyckte vi men det var fri entré och det är ju bra haha. Så vi var där bara nån halvtimme och gick sedan till ett annat ställe. Där skulle vi få betala inträde och då kände vi att vi satsar på imorrn istället så då skulle vi köpa pizza istället. Det var dock stängt men dörren var öppen så vi traskade in iallafall. Där fick vi beskedet att det är stängt och då började vi alla att ropa neeej... Då kastar snubben fram typ 14 pizzor och svarar med: left overs - take them all! GRATIS HAR ALDRIG SMAKAT SÅ GOTT!! So much win! Jag skrek och tyckte att vi kunde göra såhär varje kväll. Wihoo! 
 
Pusss 
 
25/4 Ingen lön..! Hur konstigt? Eller jag har ju inte jobbat men det känns ändå. 
 
Idag ställde vi klockan för att vi har frukost här på hostelet men då slutade den 9 och inte (som vi trodde) började 9 så vi missade den tyvärr helt, lite småsegt men vi fick ett ägg och sen gjorde vi oss iordning. Idag har det varit Anzacday så matbutiken öppnade inte heller förren 1 men vi åkte vidare till Paddingtonmarket och hick runt där. Hittade massor med fina saker och Madde köpte en ring. 
 
Tog bussen för 2.40 dollar vilket vi alla tyckte var billigt ut till Bondi beach! Det är ju en turistfälla, absolut, men man måste ju åka dit när man har åkt hela vägen till Australien. Där blev det suuperfint väder så vi ångrade oss att vi tog långbyxor. Låg på gräset och solade, käkade nudlar, spanade på alla snygga surfare och tittade på idioterna som badade i det alldeles för kalla vattnet. Gick längs med stranden och doppade fötterna och sedan var det dags att åka hem igen. 
 
Jag, Elin och Ida drog förbi och hämtade de sista papperna och information om de vi bokade med indie travel och där öppnade sig himlen. Aldrig sett så mycket regn och stort hagel så fort och så mycket i hela livet innan! Temperaturen sjönk också på ca 2 sekunder och de enda jag tänkte på var: neeeej - jag ska ju ha klänning ikväll! Nu är det över och det funkar nog iallafall. 
 
Pusss
 

Bästa Bilden

 
Det började såklart spööööregna precis innan vi skulle ut och håret fick verkligen inte bli blött så vad gör man inte? Haha vi dör - och speciellt åt Ida.
 
Pusss
 

Sista Dagen - Imorgon

 
 
 
 
 
 
Känns som att vinna på lotto och dessutom högsta vinsten när de går snabbt med att ladda upp bilder! Detta gick på mindrre än en minut - helt sjukt! :)
 
Men men.. Imorgon ska vi till Sydney och vi ska åka nattbuss för att spara in en natts kostnad. Vi har bokat ChilliBlue Hostel som ska ligga i smeten och det kändes väl okej så hoppas på att det stämmer och Johanna och Madde bokar biljetter till Bali i skrivande stund. Så imorgon ska vi först packa, städa eller liksom göra iordning lägenheten och sedan ska vi till St Kilda beach och sen äta middag med Kriss, Noel och Amy. Ska bli väldigt mysigt!
 
Dagarna i Melbourne har varit bra, lite trist väder och vi hade valet köra lite mera uteliv men jag kommer definitivt tillbaka hit! Vi har gått supermycket och kollat på Roal Botanical Garden, åkt till Fitzroy, Chapel Street, lagat mat, St Patrick's Cathedral, lyssnat på gatumusik, annorlunda affärer och idag haha var det bara jag som hann av spårvagnen så tjejorna åkte en station till. Vi har bara chillat runt och kollat in staden liksom. Skrattat i massor så det bara gör ont i magen. 
 
(och juste, tack för kommentarerna ni lämnar och speciellt på det lite tråkigare inlägget. Duckie - jag håller med om att hellre ha en dålig dag i Melbourne än i Norrköping!)
 
 
 
Vi köpte rosébubbel - för att vi kan!
 
 
 
Australienboken är mad varje dag - tack Alex! 
 
Ständiga: Vart ska vi nu då??
 
Pusss
 
 
 

Tråkigheter & Festligheter

14/04 Igår var ingen bra dag. Dagen innan det var det en bra dag. Jag flyttade in i lägenheten och tyckte att allting var kul. Handlade och bara boade in mig. Sen kom måndagen och det gick bra till en början - jag snodde wifi av butiken snett nedanför som säljer frozen yoghurt - och bara kollade film efter film, läste ikapp på alla bloggar. Åt maten jag köpt och lagat dagen innan och sen gick hela den dagen. Plötsligt kändes det pissdåligt. Värre än värst. Skrev med Kristina över messanger när hon föreslog facetime och innan jag ens kopplat upp samtalet så kom gråten och värken lämnade hela brösten. Lättnaden över att kunna andas igen och jag vet inte riktigt vad som hände. För jag längtar inte hem. Jag vill vara här, jag vill se mycket mer, jag vill lära känna människor jag inte har mött än och allt det som jag kom hit att göra vill jag fortfarande göra. Jag kände mig inte heller rädd eller ensam, det bara blev svårt. Och allt släppte på ca två sekunder (även om tårarna fortsatte) när jag fick se Dirren och Booboo i sängen, fick också se mitt rum som ser preciis likadant ut som när jag lämnade de. Tårarna rinner även nu när jag skriver men det är okej. Jag har ingen aning om varför men får helt enkelt tillåta mig själv att det blir så ibland. För jag ler också, skrattar och nästan studsar fram när jag är ute och går - för jag är glad att jag är här och jag mår bra. Mamma sa nån gång när vi pratade att det kommer bli en resa lika mycket i mitt inre som själva resandet i landet - och även om jag vet om det så är det svårt ibland. Det är också svårt att bli stor. För även om jag inte vet om de så tror jag att det egentligen är det de handlar om. Att jag ska bli stor, vuxen eller vad man ska säga, det är jättesvårt att förklara. Sedan hade jag inte förväntat mig att det skulle komma så snart. Jag har varit inställd på att jag kommer att tycka att det suger - men det gör jag hemma också, så jag ser inte det som en andledning att åka hem. Förutsättningarna hade varit exakt samma om jag bara bodde i typ Norrköping. Visst om jag hade varit tvungen att få komma hem så hade det absolut inte tagit lika lång tid men det är inte avståndet som jag tycker är jobbigt för jag vet inte ens exakt hur många mil det är emellan mig och min familj och alla jag känner så det spelar ingen roll. Det helt enkelt bara blev mindre bra just där och då. Och nu känns det bra igen. Mer än bra och ibland behöver det bara komma ut ur mig.


Det här blev nog mer pepp till mig själv och tankar som måste ut men det här är också en del av resan. Den lite tråkigare sidan - som jag helst hade klarat mig utan. Jag har haft sådana här perioder tidigare hemma också. När jag nästan grät varje dag och jag inte visste varför. Det bara var så och det kände såå himla bra när jag var klar, nu hade jag ju dock hoppats att de inte skulle komma och det kanske det inte gör efter den här gången heller men blir det såhär igen så skit samma. Då får det vara så. Jag tror att det mest handlar om att när jag är hemma kan jag vara ensam på mitt rum. Jag behöver inte ens höra att nån är hemma - men jag VET ändå om det. Jag har inget behov av nån annan just där och då (inte nu heller egentligen) men man bara känner att det är en annan människa nära en. Trygghet som bara finns att hämta kanske max 10 fotsteg bort. Men det beskriver egentligen inte känslan heller. För jag var inte otrygg eller rädd - det blev bara konstigt. Det helt enkelt blev en svag stund. Nu när jag läst igenom allt så ler jag. Sov gott!

19/04 Nu är tjejorna äääntligen hääär!! De kom tidig morgon, nästan på natten, så den dagen tog vi de bara lugnt, snackade ikapp, planerade lite och kom överens att vi ska ha gemensam matkassa osv. De var ju jetlaggade och jag hade knappt sovit någonting på den natten för jag var rädd att försova mig plus att jag var helt överexalterad. Alla trivs väldigt bra i lägenheten och vi har de jättemysigt att bara få vara tillsammans.
SÅKLART så går inte tågen just under den här helgen från Yarraville så vi har fått åka ersättningsbuss till Footscray sen Flinders och seeen ut till Chapelstreet där vi spenderade dagen igår. Det tog en och en halvtimme att komma dit så att dagen gick ganska snabbt för att sedan gå ut på kvällen. Johanna hade hittat nån kille på tinder och frågat om uteställen då han sa ett som hette WahWah (stavning?). Så vi googlade lite och det såg jäkligt bra ut så vi drog dit. Alla hade klädpanik och bara kände oss inte på topp rent utseendemässigt men när vi kom dit så var det lugnt. Det var supercoolt, bara massa skejtarkids med långt hår och keps - och jag har aaaaldrig sett så många snygga killar på ett och samma ställe. Kan bli farligt.. Dock var alla ganska korta men iallafall - vi hade en suuperrolig kväll och jag är såå inte klar med Melbournes uteliv. :)


Johanna har sån jäkla öroninflammation (eller vi misstänker att de är det då hon inte hör nåt och har svinont) så hon mår inte bra alls idag, det blev inte bättre av att vi drog ut igår direkt, så nu vill vi få iväg henne till läkaren. Idag blir alltså en lugn dag och vi ska köpa greyhoundpass och försöka boka eller kolla boende iallafall. Efter Sydney så ser det även ut som att vi bara blir tre - Johanna och Madde vill åka till Bali en månad. Jag hade önskat att att de kunde åka om en månad istället så får vi resa tillsammans men kan ju heller inte hålla kvar dem mot deras vilja hehe. De ska dock komma tillbaka till aussie efter den månaden så jag kan ju kanske möta upp de igen.

(Nu har jag försökt ladda upp bilder, men det är bara att ge upp.. Hinner komma hem innan de kommer upp via detta nät..)

 

 


20 år

09/04 Är jag gammal nu? Det var iallafall en jättelyckad dag! Vi åkte till South Melbourne Market och köpte kallskuret, serranoskinka och massa fina grönsaker. Fruktsallad och en väldigt konstig kladdkaka blev det också. Irene hade gjort en sån jäkla stor tårta som säkert var 15cm hög (mormor hon påminner om dig) och jag fick väldigt fina presenter. Vid 11 så sov vi alla så mer party än så var det inte, vilket passade väldigt bra.
 
Jag läser, läser och läser. Såå mycket böcker att ta igen, mamma du kan ta det lugnt, här blir det inte 50 shades eller samma bok miljoner gånger. Just nu läser jag Shantaram (Tomas om du läser detta, tror du skulle gilla!) som är sviinbra. Handlar om en kille som rymmer ur fängelset från Melbourne till Indien och shit - jag måste dit. Mamma vi kan väl backpacka?
 
Har nästan blivit till en vana att skriva ner minst en grej som farmor kläcker ur sig so here we go. Jag berättade för farmor att jag inte förstår hur de kan sitta i timmar och lösa korsord. Det är så långsamt och jag fastnar alltid och tappar tålamodet. Då svarade hon att man lär sig personen bakom, alltså som har konstruerat korsordet, så tillslut så lär man sig hur den tänker. "Så korsorden i expressen på vardagar slåss vi om, så jag brukar köpa den på eftermiddagen då är farfar inte hemma, men det behöver du ju inte berätta för nån." Hon har sina tricks den tanten. Måste ju bara påpeka att hon skrattar högst - åt sig själv. :)
 
11/04 Igår så städade vi ur Robert lägenhet där jag och tjejorna ska bo och HERREGUD jag har aldrig sett så mycket damm i heeela mitt liv. Det var helt ärligt vidrigt men nu är den såå fin! Jag vill flytta in nu nu nu men vi måste göra en nyckelkopia till mig så att jag kommer in och ut först. Vid 11 i morse så åkte vi även till flygplatsen för att lämna farmor och farfar så nu sitter de på planet. 
 
Just nu så sitter jag på Ziggys enbart för att de har wifi.
 
Pusss
 

Blandat

 
 
Kriss och Noel tog med oss till South Melbourne Market där de sålde nästan allt.
 
 
 
 
St Kilda Beach.
 
Foster.
 
Surfpappa med en liten surftjej :)
 
Jag visade den här bilden för farmor och sa: varför skulle jag vilja åka hem? Enklaste svaret: familjen, vännerna och Ella!
 
Wilsons Prom. (har skrivit med M tidigare hehe..)
 
Organiserade gångar i mitt hjärta.
 
Koala i koalaparken.
 
Fötter.
 
Wilsons Prom.
 
 
 
 
 
Bulga Park.
 
Bulga Park.
 
 
 
Ormbunkar till tusen.
 
Koala i koalaparken.
 
Philip Island, innan pingvinerna kom.
 
Citronträdet på tomten i Foster. Morsan va du skulle kunna dricka citron-vatten!
 
Wilsons Prom.
 
Bulga Park. 
 
Bulga Park.
 
 
 
Jag och farmor.
 
Nu blev det lite blandat och huller om buller men bättre de än inget alls. Farfar och jag sitte på ikea, snyltar wifi och äter köttbullar. Imorgon smäller det - 20 barre. Och snart snart snart kommer mina tjejooor!! :)
 
Pusss
 
 
 
 
 
 

Foster

05/04 Nu har vi kommit fram till Foster som vi ska spendera 3 dagar i och det har vaarit så himla roligt att få komma hit igen och se hur pappa bodde. Enligt Louise så har det inte ändrats i princip någonting då de bara använder huset här som ett landställe nu för tiden. Jag sover i pappas rum och förstår varför han trivdes. Vi var nere på stranden och gick i någon timme och jag tog fantsatiska bilder och då frågade jag mig själv: varför skulle det ens falla mig in att börja längta hem? Men det kommer väl de också, framförallt människorna som finns hemma. Sedan nästa dag så åkte vi till en marknad som de har varje söndag här med allt man kan tänka sig. Hundskålar, tofflor, tvålar och barnprylar så det var mysigt att få se. Vi har även åkte förbi skolan där Sue och Brian jobbade. Efter det åkte vi till Wilsoms Prom där det var jättefin natur och strand över där. Vi hade lite picnick med oss och sedan gick vi bara runt och kollade. Det tod ungefär hela dagen så när vi kom hem kollade vi på Pirates (JOHNNY DEPP<3) numero 3 och efter det middag. Vi tar det alltså bara lugnt.
 
Jag fyller 20 år om 3 dagar och jag tror aldrig att en födelsedag har känt mer oviktig. Det ska ju kännas kul men jag vet inte om jag vill riktigt. Jag kommer aldrig mer att vara tonåring. Hur konstigt är inte det? Och jag har aaalltid varit minst, lilla Klara, yngst som varit liten liksom. När man är 20 är man inte såå liten längre. Ida har alltid sagt till mig att hon är jätteglad för min skull att jag gör den här resan men hon har också lagt till att det känns så sorgligt också för att när jag kommer hem så kommer inte vi att umgås med våra kompisar på samma sätt. Då går inte längre någon av oss i gymnasiet, vissa bor inte hemma, reser och kanske pluggar på annan ort osv. Då har jag alltid svarat (och känt) att vi kommer att umgås men på andra sätt. Men för första gången så förstår jag henne mycket bättre.
 
06/04 Idag när vi vaknade upp så packade vi faktiskt ihop direkt på morgonen då vi ändrade planerna. Vi har åkt till Philip Island (för att se på när pingvinerna kommer upp ur havet och ska sova) vilket men gör när solen går ner. Från Philip island så är det i princip lika långt tillbaka igen till Foster, för att sova en natt till och åka hem imorgon, eller att åka direkt hem till Melbourne så då gjorde vi så istället. Men vi började med att åka till Tarrabulga Park som är världens sydligaste belägna regnskog. Såå himla häftigt - älskar naturen så detta var otroligt fint och sevärt. Vi valde att gå till en hängbro, som farmor och farfar har gått på förut när pappa var utbytesstudent, och det tog ungefär en timme genom den frodiga marken. Jag har nu ca. 10000 bilder på trädormbunkar. Man får heller inte glömma att mitt resesällskap är faktiskt 70+ så vi tar det ganska lugnt. Farmor trallar och vi tar andningspauser.
 
Efter det så åkte vi till en koala-park som vi faktiskt inte minns namnet på. Det var liksom inte sådär jätteviktigt, hehe, då det liksom inte var något zoo där man får röra dem utan de hade mer bevarat koalorna och hade byggt trätrall som man gick på så att man skulle komma upp lite från marken. Dit gick jag in själv då vi var framme halv fem och det stängde fem - och farmor och farfar har ju varit här en miljon gång tidigare. Efter det: Philip Island. Jag minns faktiskt pingvinerna sedan sist jag var här och då var det inte alls lika uppstyrt och stort "pådrag" som det är idag. Mycket mer arrangerat och så vidare men det gjorde ingenting man fick dock inte ta några som helst bilder. Med eller utan blixt spelade ingen roll så det förblir ett minne.
 
Farmor forstätter att leverera kommentarer. Jag har berättat om min kärlek till Pirates-filmerna som vi såg i Foster tillsammans med Daniel, och då Orlando Bloom för att han är dööösnygg, Kiera Knightly för att hon (dels bara gör bra filmer) men såklart också för att hon är en utav världens bästa kvinnliga skådespelare och sen dundundunnnn.. JOHNNY DEPP. Honom behöver jag inte ens förklara och då tyckte de att han var väl helt okej (han har ju trots allt en egen ö i Karibien) så då sa farmor: men den där Lepp.. LEPP!?
 
Vi stannade även påvägen hem från Philip Island till Melbourne på en bensinmack för att köpa vatten, då köpte jag även sura colaflaskor och när vi sätter oss igen i bilen förklarar farmor för farmor att jag har köpt gleléråttor. "Nej det gjorde jag inte? Colaflaskor." svarade jag då. Varpå hon svarar: men usch..
- Men vi åt ju dem i Malaysia senast!
- Jahaa, så då tycker jag om dem alltså?
Haha, det är liknande konversationer varje dag.
 
När vi var på McDonald's påväg ner till Foster (vi stannade i Leongatha, som jag för i övrigt älskar att säga, där pappa gick i skolan) för att äta lunch. Farmor ville ha wrap, som Angelica har lärt henne att äta vilket poängteras varje gång, och säger då när det blir våran tur:
- One wrap please. Problemet här blir då att det finns sex olika. Två olika grillade kyckling, två olika friterade kyckling och två olika med biff. Följdfrågan blir då alltså:
- Vilken av dem?
- Kycklingwrap. Fortfarande:
- Vilken av dem? Det finns då fyra olika kycklingwrap - friterade eller inte med olika såser. Då tyckte farmor att det spelar ingen roll så länge det är kyckling.
- Det spelar ingen roll bara kycklingwrap. Tjejen som jobbade där såg vid det här laget ut som om hon ville dö så då förklarade jag snabbt för farmor de olika alternativen och tillslut bestämde jag och bara drog till med någon utav dem. Okej farmor klar, farfar to go.
- Något annat?
- Ja, chicken nuggets, tack.
- Hur många?
- Chicken nuggets, svarar farfar och peckar på bilden uppe i menyn.
- Ja, hur många? Då svarar jag sex stycken för jag vet att farfar inte äter någonting i princip.
- Någon sås till dem?
- Det spelar ingen roll, svarar farfar då.
Jag tyckte så synd om denna tjej (eller så kasnke hon tyckte att det var kul) men någon mer efterbliven betsällning har jag aldrig varit med om, haha. Även här drog jag till med sötsur och sen var det klart. Efteråt förklarade jag för farmor att det är ungefär som att gå in på en restyrang och när servitrisen kommer och frågar vad man vill äta så svarar man: mat. Men som vi har skrattat åt detta besök på donken.
 
Ett favorituttryck som jag ska börja köra med också: Det är mycket med de jordiska. Signerat Laila Monica Persson - visdomsord.
 
JUSTE - en sak till! Jag blev stoppad av polisen och fick blåsa för alkoholtest. Såklart negativt men jag tyckte att det var otroligt roligt att få stanna! I Sverige är jag svinrädd för polisen när jag kör bil för jag får bara för mig att jag gjort nåt fel och de tar mitt körkort ifrån mig innan prövotiden är slut. Men det var superkul att första gången skulle bli i Foster av alla ställen.
 
Pusss
 

RSS 2.0