Melbourne

15/10 Sedan åkte vi vidare ner till Cairns, svängde förbi Daintree en sista gång och sa hejdå till alla igen. Så himla kul att få se dem en gång till och speciellt Ryan! Asså han är typ lika rolig som Andreas! Sen åkte vi till Cairns och droppade av Fransi, en tysk tjej som åkte med oss, och jag pratade med min älskade mor i över en timme! Hann se Booboo, Dirren och Hagge också en snabbis i vardagskaoset innan jobb och förskola (!) också så en himla lyckad dag alltså. Snodde wifi från mitt gamla hostel och sov vår första natt i bilen. Som inte var så hemskt som jag trodde, väldigt trångt och varmt så fort solen kommer fram men vi vaknar fortfarande mellan 6-7 för vi är så vana att jobba på farm. Jag plockade äntligen upp mitt bankkort såhär 4 månader senare för att de inte kunde skicka de till farmen och den dagen körde vi ganska länge ner till Airlie Beach. Vi stannade på parkeringen mitt framför lagunen och tog ett dopp klockan 7 på morgonen med alla pensionärer. Sedan åkte vi ner till Calliope River som var en gratis camping i 48 timmar och det var suuperfint längs med floden. Sov bara en natt där och nu (18/10) är vi i Surfers Paradise med Jamies kompisar.

 

6 skottar som pratar "engelska" på samma gång och jag har faktiskt svårt att hänga med ibland. Vi gick ut och åt middag och sedan var det fest för hela slanten. Vi gick till Vanity och sedan till Elsewere som var helt okej. Asså jag är ju inte på samma nivå som dessa människor är - festar inte alls på samma sätt. När vi kom tillbaka till lägenheten så fortsatte de att dricka till nästa dag. De drack allttså 2 dagar i sträck! Vi åkte även till Seaworld i typ en timma för de alla hade pass som man komma och gå hur mycket man vill så jag var Gemma Kudla för en timma - hon är längre och större än jag och har en brunett page haha men lyckades komma in ändå. Så jaag körde 4 fulla skottar till en familjepark men guud va vi hade roligt. Den kvällen krashade alla, finally (!!), och jag fick äntligen en ordentlig natts sömn. De är alla otroligt snälla, jag var rädd att jag inte skulle passa in och de skulle tycka att jag var värsta prettot men Jamie sa bara att de kommer inte dömma dig - "they are all ravers". Callum och Gregor som är hans bästa polare blev mina favoriter också även om Callum var väldigt glad på glada piller vilket jag inte gillar alls. Jag fick smaka på Buckfast som är ett Tonic Wine med mycket koffein i från Skottland, som Callum hittat i Perth och sparat en flaska till Jamie, som är hans favvo för man får "sån skön fylla" men fyyfan! Smakar piss! Som typ Castillo de Gredos fast rött vin blandat med nån vattenläsk-redbull typ, BLÄ!

 

Sedan åkte vi bara någon timma ner till älskade Byron Bay och här mådde jag så himla dåligt.. Asså äntligen tillbaka till Byron och då blir jag sjuk. Men när vi kom hit så hann vi ligga på stranden några timmar och de blåste väldigt mycket så kände efter de där timmarna att nu kommer en förskylning. Åkte till Woolies och köpte mat - mera sötpotatis och broccoli så gott! Och det är jättesvårt att campa inne i Byron för man blir nästan alltid busted så vi åkte lite utanför och hittade en park med ett toalettblock och utomhus-bbq. Tror att det hette Tweed Heads och på morgonen när vi vaknade så mådde jag fortfarande inte så bra så jag kände bara: fortsätt kör. Skit i Byron, kan komma tillbaka innan jag åker hem. Då åkte vi bara till Nimbin yttligare nån timma in i landet så fick han se lite runt om iallafall. Jamie älskar hippies så han tyckte, efter att bara ha varit på båda ställena över en dag, att Nimbin ägde Byron. Han är inte klok. Det var en jättefint väder iallafall och jag orkade äta lunch och kolla runt lite i Nimbin innan vi checkade in på YHA:t. Fick parkera bilen och använda alla utrymmen för 10 dollar för jag är medlem - så jäkla värt! Wifi igen vilket betyder att jag typ försvinner in i min telefon för att prata med alla där hemma men det fanns Netflix och Playstation på hostlet så Jamie var glad ändå.

 

23/10 BOOBOO FYLLER 2 ÅR! Och jag är inte hemma och firar henne. Vi får ha ettförsenat party för henne när hon kommer hir för det är inte långt kvar alls! Kunde knappt sluta grina (haha Jamie fick nästan panik) efter att Pappa ringde när de öppnade presenterna för henne, hon satt tydligen och visade upp allting för telefonen (mig), och jag hörde henne lite kort säga Pippi, Jaa och Tomas. Fina Ella!

 

Vi åkte ner från Nimbin till Coffs Harbour men tog en liten tur förbi ett vattenfall. Men vi är ju här på helt fel säsong tydligen haha för det var nästan inget vatten i vattenfallet. Lite dropp dropp dropp. Träffade en otroligt annorlunda man där som var exakt som Crocodile Dundee! Han bara berättade mssor om natur och Australien och blablabla.. När vi hoppade in i bilen så sa jag: Crocodile Dundeee och Jamie exploderade i ett: YEES! Exakt som honom! Coffs Harbour var iallafall supermysigt och fint - tog en promenad på stranden och klättrade upp på några klippor för världens utsikt, kollade The Notebook och somnade väldigt fint på parkeringen preciis vid havet, så nära att jag hörde de när jag slumrade in.

 

Jag har ju faktiskt lämnat Queensland också vilket känns lite tråkigt.. För där har jag ju varit längst - känner mig lite hemmastadd med lilla Cairns, regnskogen och de tropiska. Men ska såklart bli såå himla kul att få komma ner till en storstad och en annan typ av hetta. Jag uppskattar också att få köra ner på dagen för jag har ju åkt östkusten men det har ju alltid varit bäcksvart för vi tog alltid nattbussar. Det är ju såå fint! Queenslands motorväg var ju där vi började, outback, och när man närmar sig kust så är det sugar canes ööverallt och bara regnskog och vattenfall på alla berg, riktigt frodigt eller hur man nu ska förklara. New South Wales är också väldigt grönt men på ett gum tree aktigt sätt. Torrare skog med granliknande träd lite här och var. Mycket gröna kullar med betande kossor och hästar och supersöta lantliga hus med typisk Australien-"järnspets" längs med verandorna.

 

31/10 MELBOURNE. Wiii vad det är roligt att vara häär! Kom hit i tisdags (fem dagar sedan) och mötte upp Madde direkt när vi kom hit. Så jag fick ta en dush och byta om på hennes hostel och sedan gick vi ut på stan. Fantastiskt att få se så mycket människor, känna och klämma på massa kläder, speciellt H&M (Sverige!!), och bara njuta av att vara tillbaka. Försökte hitta nåt att ha på mig för jobbintervjun men visste inte riktigt hur formellt klädd jag behövde vara så köpte inget. Klockan 7 mötte jag upp Kris och flyttade in i deras lägenhet. Underbart att få sova i en säng - vilken känsla efter att ha bott i bilen. Åt middag och satt uppe och pratade till föör sent men hon slutar ju aldrig snacka så mest hennes fel faktiskt, haha!

 

Dagen efter tvättade jag mit hår suuperlänge och hade lägenheten för mig själv. Mötte upp Madde igen för shopping för nu visste jag vad jag skulle ha och köpte tre par skor, ett par svarta kostymbyxor som är otroligt tajta - röven kan inte röra sig en millimeter men de är väldigt fina, en skjorta och en finare topp med lite bredare nästan t-shirt ärm. Får inte visa för mycket men behöver inte vara alltför seriös - stängda skor. Ska bli så roligt att få ha lite mera liksom office wear tycker jag,, känner mig så vuxen och fin verkligen. Vi tog en lunch från Lord of the Fries (äntligen! För det tipsade Angelica om när jag var här sist men blev inte av) så vi tog take-away och satte oss i en park. Fantastisk vegetarisk burgare med sötpotatispommes MUMMA!! Åkte hem runt 6 och Madde följde med för Noel ville bjuda på middag för han tycker vi backpackers äter så dåligt. Så han lagade gummi-haj som är typ som en fisk fast den inte har några ben men inga tänder. Det låter läskigare med haj än vad det är - det är inte asien haj som utrotas utan är en väldigt fin fisk liknande haj från Melbournes spets så helt okej för miljön osv. Supergod också! Till det fick vi sötpotatis och rödbetor & brytbönor som han plockat från sin trädgård och ostbricka till dessert och vin. Madde och jag var i himlen! Tror att Madde också tycker att det är lite mysigt att få komma hem till någon och lite "familj" som tar hand om en så vi var väldigt tacksamma.

 

Den kvällen ville vi gå ut på nåt coolt ställe men bara typ ta en drink för Madde skulle jobba och jag är ju trött väldigt fort på kvällen då jag fortfarande vaknar vid 6 men kämpar med att somna om till typ 8 haha. Så Jamie messade att han och hans kompis som han bor med Martin (hehe ironiskt nog) och hans kompisar var nere i St Kilda på nån bar/pub och frågade om vi ville svänga förbi. Vi visste ju ändå inte vart vi skulle så vi kände att: aa kan vi väl göra. Så de hämtade faktiskt upp oss vid Fitzroy street så behövde bara åka två stationer med spårvagnen, lyckades dock åka två stationer åt fel håll in till city haha, men sedan lyckades vi hitta rätt. Vi gick till The Vineyard och de är ett ställa som jag har läst om så jag var superglad att det var sådär coolt som vi var ute efter. Lite som en ölträdgård och vi satt ute och pratade och träffade en kille som hette Calli (Paul - det var bara smeknamn för han var från California) som var väl trevlig. Martin körde Madde in hem till stan och sedan mig hem så var en toppenkväll och väldigt lagom.

 

Dagen efter det så åkte jag hem till Jamie för Martin har Netflix och jag vill ju se nya säsongen av Orange is the new Black så tror vi kollade typ 6 avsnitt och käkade middag och bara chillade. Åkte ner på stranden och kollade solnedgången och sen somnade jag igen hemma hos K&N superbra. Sedan fick jag packa ihop för de skulle åka till Shanghai (stavning?) i åtta dagar och då hade de fixat att jag ska bo hos mamma Sue. Jag sade att jag kunde bo själv för jag är 20 men de kanske inte ville att jag skulle ha deras lägenhet själv liksom så nu är jag här. Och det är så mysigt! Vi är med varandra nästan jämt sedan jag kom hit. Hon är ju väldigt annorlunda mot min svenska farmor HAHA men vi har de superbra ändå. Vi har åkt runt och köpt mat, hon har visat mig runt, kollat på massor av kartor över stan för att förklara vart allt är, förklarat hur tågen fungerar, vart tågstationen är, vart jobbintervjuen är på måndag osv osv. Bara bra.

 

Idag 31/10 så är det ju Halloween och det firas generellt inte sådär jättestort i Australien förutom på gatan där Marrin och Jason bor. Det var helt galet! 1600 godisar hade de köpt och de tog slut innan de ens var klara! Herreherregud men det var kul att få se hur de firar här. Kollat Unga Föräldrar på TV4 somkör en säsong två så har bara myst ikväll i min säng.

 

Pusss


Lite mera

Från kameran.
 
Mareeba rodeo.
 
Höll i mig för glatta livet i helikoptern - inga dörrar ju!
 
Bara typiskt för lilla Mossman - 1732 bor här.
 
Revet från Palm Cove.
 
Utsikt över Palm Cove.
 
Merrin och Sue.
 
Hade event på farmen för usa:are som de kom från the habitat med en 11 månader gammal kängurubebid- en liten joey. Så plutteliten och jag dooog - stod mest här hela kvällen haha. 
 
Kristin, jag och bästa systern från familjen Pringle - Simone. 
 
Jag skrev i gästboken. 
 
ÄNTLIGEN packade och klara för att åka till Springvale.
 
Stannade för lunch någonstans. 
 
Jättefin park 3 timmar utanför Melbourne - snart framme. 
 
Jag gled av haha :) Kirsten (bilen) har jag döpt från vår gamla chef. Hon var effektiv, snabb, pålitlig och visste allt så den 18 åriga gamla pärlan fick heta som henne - vilken ära! 
 
Pusss
 
 

Dålig på detta...

Men alltså är ju för dålig på att skriva här inne... Men det är otroligt svårt att bo i bil och ALDRIG ha wifi för att komma åt sidan så faktiskt inte bara mitt fel. Nu bor jag iallafall hos Sue och vill bara börja med lite bilder för att det funkar så jäkla bra att ladda upp. Weehåå :)
 
Tydligen så hade Gordon ett vattenfall på sin property och då var Simona tvungen att gå och kolla (vi körde med fyrhjulingen så lång det gick vilket inte alls var långt) så jag och Irene hängde på. Så jäkla häftigt och vi nakenbadade när vi kom fram efter klättring för det var skitsvårt att komma dit alltså! Träningsvärk dagen efter i armarna för man hade hivat sig upp överallt. Lättast att gå I vattnet så det gjorde vi - jätte klart och fint färskvatten. 
 
Jag dör för denna bild. En RIKTIG bonnabränna - helt hemskt att jag såg ut såhär..
 
Katy från England hittade en liten gunga i en utav fresh water creeksen som finna runt om Queensland.
 
Som i Avatar typ, himla häftigt. 
 
The Goldcar <3 och tjejorna från farmen. Katy, Naomi, Ellen längst bak, Hanna och Mia. 
 
Haha gruppbild. 
 
Och filmkväll.
 
Fin eftermiddag. 
 
Bröllop - Nieve och jag. 
 
Nieve, jag och Kristin - tyska tjejen han sponsrar.
 
Lilla Indee-Marie. 
 
Danielle & Robert.
 
Så jäkla fint bröllop!
 
YEEY!
 
Tänk att de har på sig cowboyhattar ALLTID. Vi har det på halloween liksom.
 
Pusss
 

Länge Sedan

25/09-15
 


Tillbaka på Daintree Station och det kändes så himla kul faktiskt att få träffa alla igen. Joe, Ryan, Annie, Kristin och Nieve var kvar så det var precis som jag lämnade det. Jamie var nere från Lakeland också och hjälpte till över helgen för vi har haft ett bröllop så det var mysigt att få träffa honom igen. Det har kommit ca 6 nya personer men alla lämnade inom en dag när de inte fick betalt och Gordon inte längre kan signera av dagarna för andra-årsvisum.

 

Så blev upplockad av Brendon från Palm Cove vid tretiden, bytte till Ashs bil i Port Douglas, plockade upp Jamie i Mossman och fick skjuts hela vägen tillbaka till farmen. Landade kvart över fem så vi kom mitt i att ge hästarna mat.. Så fick byta om snabbt och börja jobba på en gång. På lördagen så hade vi ett bröllop med en tjej från en liten ö utanför Australien. Från Cape York fyra timmar rätt upp lite till höger var hon född och hon gifte sig med en Aboriginal kille så det var ju såå häftigt att få se deras kultur. Det var massor med trummor och dans med nån marackasliknande grej som de skakade. Hon gick runt och sprejade nån slags parfym på männens ryggar för att visa sin uppskattning och de hade väldigt annorlunda mat. Bland annat sköldpadda som männen hade jagat och allt var tillagat inlindat i bananblad som de grävde ner i jorden och lade heta stenar ovanpå. Vi fick smaka på sköldpadda som tydligen var deras finaste delikatess, jag klarade inte av det, men Joe och Ryan döpte det till seabeef, haha.

 

Joe och jag lyssnar på exakt samma musik! Vi körde till woolies och jag fick bestämma från hans telefon så hittade jag massor med fina grejor. Earl Sweatshirt, Joey Bada$$ och Schoolboy Q (tack Martin för allt du har lärt mig om hiphop) lyssnas på bland annat när vi är ensamma - Pusha Man också - I'm your pusha man, I'm your, I'm your pusha man ninnineninenenini! Han rappar förresten skiitbra, tror att hans grupp eller nåt heter DS så man kan googla Joe Snow DS så kommer det säkert upp. Han har varit och spelat i Schweiz osv så det gick faktiskt ganska bra.

 

En rolig grej: när Ryan fyllde år så köpte hans polare lite land åt honom uppe i The Lake District i England så han kan nu säga att han är en Lord. Lord Berde. Det roligaste är att hans efternamn uttalas Birdy precis som en fågel på engelska så Lord Fågel. Asså att umgås med dessa två engelsmän är som att vara mitt i en komedi och de bästa är att de också ska till Melbourne när det blir varmare - precis som jag!

 

Jag spenderade nästan ännu en vecka på Daintree och jag var inte glad kan man säga. Jag har för det första redan gjort mina dagar så att jag kände att jobba gratis ytterligare några dagar bara för att, sög rent ut sagt. Jag är väldigt trött på farmlivet tror jag. Tyckte att det var SÅÅ roligt att vara i Cairns med tjejerna från farmen och Cairns är typ fyra gator stor "stad". Jag fick även hämta kunderna i Port Douglas vilket jag inte heller tycker är så himla roligt och lyckades glömma att plocka upp fyra personer. Fyy va jag skämdes och fick typ en panikattack men tror inte riktigt att de hade en bokning för den dagen för när jag ringde Kirsten så skrattade hon bara och kunderna hade inte ens hört av sig och undrat vart jag var så det var cool. Inte första gången Nella skriver ner något på fel dag liksom, har haft några turer som blivit inställda för att kunderna inte existerar. Haha gud va jag gnäller!

 

Så på onsdagen så skulle vi åka till Springvale Station och jag gick och väntade heela dagen. Tillslut kom Kirsten till mig och säger att Gordon kommer att bli för sen så de första vi gör imorrn är att åka ut. Då höll jag på att slänga mig ner på marken som en treåring och sparka och skrika - jag vet att det bara handlade om en natt till men ändååååå....! Dessutom så kom Nieve tillbaka igen med en tjej som heter Allison från St Martin (huuur coolt!? att komma från ön där de spelat in Pirates!) och då berättade hon att de ska tömma Springvale för att det ska komma ett filmteam från USA och spela in Naked and Afraid ute i bushen. Det visste jag redan men inte att de skulle tömma stationen under första veckan för jag skulle ju få driva boskap och det kan man ju inte göra själv. Så iallafall jag fick åka ut med Jocelyn från Chicago i hennes van och vi har så himla roligt tillsammans. Hon vill också åka till Sydamerika så vi bestämde att vi ska göra det tillsammans efter att jag träffat henne för ca 2 minuter sedan haha.

 

När vi kom fram så var jag klädd i shorts och t-shirt, tänkte inte mer på det, det är såå varmt här ute - det har inte regnat sedan förra året och det är otroligt torrt och dammigt. Springvale Station är inte en officiell cattle station utan ett val för unga urinvånare att välja mellan att åka till fängelse eller till stationen. Den funkar och ser ut som en "vanlig" station men det är Damien och hans fru och två barn plus Leanne & Luke och deras dotter Rainy som bor och driver det hela. Det är de som är chefer över de 150 kriminella killar som också bor och jobbar här. Det var väldigt tuffa och absolut de måste de ju vara för de är riktiga buspojkar såklart men det är ett riktigt hårt liv ute i bushen. Det hade inte regnat sedan förra året så det var sån himla torka så de matade boskapen och hästarna med bananer för 1 ton kostar 10 dollar! Springvale ligger inte ens för långt bort från kust och "stad" men hade jag åkt till Kings Junction som jag skulle från början så är det 10 timmar in i landet - rätt in. Så iallafall, alla killar som var där var alltså kriminella men det visste jag redan men min himmel är ju alltid blå så jag antar ju bara att alla är bra nu liksom. Jag och Jocelyn stod och kollade på när de sorterade ut hästarna som skulle ut och driva boskap och vilka som skulle stanna kvar på gården och pratade med dem och allt var bara normalt. På kvällen sedan hade vi "stormöte" med Nieve och hon var typ galen att vi hade pratat med de och bara var klädda i shorts och hon sa att alla killar hade kommit och frågat henne om de kunde visa oss runt och ta oss till foderladan som om de skulle våldta oss typ. Nieve är inte riktigt klok så jag vet inte om allt stämmer men ändå - jag pratade med Gordon och frågade om det verkligen var säkert att vara kvar.

 

Så när Gordon dök upp åkte vi ut på wallabie hunting med en superrik kille, Victor, och hans tre barn för han kanske ska köpa Springvale. Det är 150 000 hektar så vi var inte runt hela marken såklart men vi körde och körde och körde. Men superroligt för jag fick köra fyrhjuling typ hela dagen ute i bushen. Därimot så gillade jag inte att han sköt dem bara för att skjuta.. De räknas som pest ute i bushen för de är så otroligt många men fyy gillade inte. Jag fick iallafall se mitt första gevär i verklighet och också hålla i det och shiit - tunga grejer! Jag var tvungen att låna ut fyrhjulingen till Victor så då fick jag åka med Stan och jag frågade massor om hur man hittar guld. För det är de han gör - går ute i bushen med en detektor och hittar guld. Så uttorkarde creeks är väldigt bra för guld är en väldigt lat sak som åker med vattnet och när vattnet svängen så stannar guldet i svängen. För de vill alltid resa i en rak riktning. Mark som har många lösa stenar ovanpå "jordskorpan" är också väldigt bra för guldet kan fastna i stenarna och utvecklas inuti så att om man krashar stenarna så kan man smälta ut guldet. Så coolt!

 

Den första dagen var vi ute väldigt länge och kom hem efter middagen till och med så vi värmde på de lite snabbt och åkte ner till Lakeland 10 min därifrån till en pub för Springvale är ett dry camp och mötte också upp Jamie på hans camping så vi hade en riktigt rolig kväll, Stan, Nieve, Jocelyn, jag och Jamie. Vi sovmorgon till klockan 7 (!! :D ) och jag sov min första natt i en swag. Det är som en liten tunn madrass som man bäddar som vanligt och kan rulla ihop med ett slags överdrag. Verkligen "bush-aktigt". Sedan fick vi städa ur alla rummen i homestead huset för att filmteamet skulle komma från USA. Uush så tråkig dag så när kvällen och Gordon kom så sa jag till honom att jag inte trivdes och inte ville vara kvar. Så trött på att jobba gratis och låta dagarna bara gå och gå för att inte få nåt tillbaka och när de väl skulle hända så var mustern över. Så åkte ner till Jamie och bodde på hans camping i ca 10 dagar för att vänta på hans bil.

 

Så Lakeland är ju ett skithål haha, finns inte mycket att göra men jag tvättade alla mina kläder inklusive min rygga för den var så smutsig efter att ha åkt på en pickup ute i bushen - damm öööverallt! Försökte bli vän med alla tusen wallbies som också bodde på campingen men utan någon riktig framgång. Kollade Game of Thrones och när Jamie och hans jobbarkompisar var lediga så åkte vi till Cooktown och handlade samt åkte till en lookout över hela "staden" som var såå fin. Vi åkte också till Amine River (tror jag att den hette) och badade och hoppade från ashöga klippor. Jag vågade inte ens för att det var för högt! När jag pratade med mamma den kvällen och berättade vad jag hade gjort på dagen så sa jag att vi hoppat från kliffor. Pratar ju värre än Maria Montazami haha men det är svårt faktiskt när man baara pratar engelska varje dag hela dagarna!

 

Mera kommer när jag har internet nästa gång :)

 

Pusss


RSS 2.0