Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ)

7/5 Just exakt nu i skrivande stund ligger jag, Ida och Elin på Main Beach i Noosa. Det är jättefint väder, vågorna är lagom och vi lökar (haha var tvungen Dirren) om vi ligger och solar för länge. Så himla skönt och efterlängtat! Kändes superbra och lämna Surfers Paradise då det inte var någon favorit. Kul att har varit där och sett hur det ser ut men behöver i princip aldrig mer åka dit. Emellan alla höghus fanns en gata där det låg affärer och sen var den "staden" gjord. Gångvägen längs med stranden där skylten står var kul men sen är ju det också gjort. Vi hade en supermysig sista kväll dock då vi slog till med att gå ut och äta. Vapiano - som har kanske världens bästa carbonara för att de har gul lök i. Aaah det var såå gott! Kul att få klä upp sig lite och så tog vi efterätt också. Lyx, lyx, lyx! En nutellacheescake, en death by chocolate (som en kladdis typ) och en whitechocolatecheescake. Den sistnämnda var dööögod!! Vi delade på dem alla tre och vi slukade i oss den haha. Vi gick längs med partygatan efter det och såg varken kul eller trevligt ut så vi sket i att testa utelivet i Surfers. Drog hem till våra roomies istället - 'Japan', Toby och Haya. Speciellt att dela rum med kineser och en Japan på ett bra sätt då vi har skrattat jättemycket.
 
Nu i Noosa bor vi på YHA igen och det var helt smockfullt så jag bor i 4delad sovsal och Elin och Ida i eget rum. Om 2 nätter flyttar de in till mig då sängarna blir lediga. Jag har inatt sovit med en tysk kille, en norsk tjej som heter Tara och en tysk tjej. Jag älskar det! Trodde aldrig att det skulle bli såhär bra faktiskt! Hade tänkt mig att man skulle få bita ihop mycket mer men jag trivs skitbra - just här iallafall. Jag och tjejorna fortsätter med att laga storkok. Pastasallad till lunch som vi tar med på stranden och köttfärs med morötter och majs i till ris. Egentligen ska det vara en kall sallad och pitabröd till också så att man kan göra en burrito men det är svindyrt med den typen av bröd. Vi säger varje kväll hur jääkla gott det är och hur konstigt det är att vi inte tröttnar. Det kommer väl med tiden men det är ändå bra lagad mat! Elin och Ida kommer laga det till familjerna när de kommer hem - en äkta aussiemiddag á la backpacker.
 
 
9/5 Finns inte så jättemycket att skriva om. Vi har varit på stranden varje dag sen vi kom hit. En kul grej var dock att igår så träffade vi en kille, Ted, som också bodde på samma hostel som oss i Byron Bay. Han skulle dagen efter när vi kom dit åka därifrån så vi satt bara och snackade lite på kvällen när vi käkade. Med Casper också haha som var dansk men det tar jag sen. Ted skulle iallafall hälsa på sin moster som har bott lite utanför Brisbane i 20 år och sen åka hem. Igår var hennes barn och man lediga från skola och jobb så då åkte de till Noosa Main Beach som är 40 min ifrån. SÅKLART lägger vi oss bredvid. Hur stor är chansen? Att de åker exakt den dagen, till exakt den stranden och att vi lägger oss exakt bredvid varandra. Superkul ju! Tillbaka till Casper: haha om man frågar Ida vad han heter så uttalar hon på danska. KKASPERCH. Sviiinroligt. Föriövrigt så var han inte mer speciell än så, vi satt och pratade språk och jämförde svordomar. Fitta är ju väldigt hårt hemma och på danska blir det "Fissen" hahah vi dör! Det låter ju som ett litet marsvin.
 
 
 
Vi har försökt boka Australia Zoo också men har inte fått det att funka alls så idag ska vi ringa dit. Vi ska gå i Noosa National Park och åka till några andra stränder så att vi ser nåt annat. Vi har hört talas om badhål också men lyckas inte hitta vägen dit. Vi undrar lite faktiskt om varför Noosa är så hypat. Utelivet existerar inte och på hostlet där vi bor så är det knäpptyst 11 - då kommer till och med en nattvakt och går runt så att det verkligen är tyst. Det är ju jättefint här, massor av natur att upptäcka och schyssta stränder men det känns inte som ett backpacker ställe egentligen. Vi tog en kaffe på en resturang/fik för att få ett bord och gå igenom gopro:n och det var vi och kanske 10 gamlingar alltså över 60+. Vi har frågat runt massor om vad folk gör, vart man går ut och om det finns nån bra typ bar men alla svarar med att: man hänger mest i hostelbarerna till de stänger, vilket är runt 11. Känns jättekonstigt att det drar hit så mycket ungdomar när det inte finns supa? Det gör oss inte jättemycket eftersom att vi inte är så bra på att supa, hehe, men vi gillar ju att dansa så det känns lite tråkigt. Jag hade hellre stannat lite längre älskade Byron då men hur ska man veta det innan? Pusss 10/5 Vi har mött de tre mest fantastiska fransmän! Simon - för att han går barfota och tycker att Australien är det bästa som finns. "You don't need shoes in Australia!" Han har varit här ett år, är här nu på turistvisum, ska åka till Nya Zeeland för att sedan komma hit och köra andra året. När han kom hit till Noosa så var alla backpacker ställen fullbokade så då sov han på stranden och tyckte att det var helt fantastiskt! "It was very nice, beautiful - I saw the sunset and the sunrise" och så pratar han väärsta franskengelskan. De andra två varav killen jobbar som tecknare och tjejen skriver (böcker eller reportage vet vi inte) reser runt hela tiden. Hon kommer från en ö som tillhör Australien som ligger två timmar härifrån där de pratar franska - minns inte namnet men ingen av oss visste att den här ön ens existerade! Han tecknar varje vecka till en tidning och hon skriver medan de reser hela tiden. Han visade oss idag och han var helt grym på att rita. De jobbar ca 2 dagar i veckan och då checkar de in någonstans för att det är lättare att jobba på en fast plats och sen reser de vidare. Asså huur nice!? Inte ge bort majoriteten av sin tid till ett kontor som ändå inte bryr sig. Coolt sätt att leva verkligen! Måste bli en bra thoraxkirurg som får resa världen över för att göra speciella ingrepp samtidigt som man kan få tid att kolla olika länder.
 
Kommer inte ihåg om det var igår eller dagen innan det men vi har varit på marknad också. En bra marknad! Vi har varit och kollat på några andra men de har varit små, dyra och mycket farmers markets och såå roligt är det inte att kolla på frukt och grönsaker. Jag och Ida köpte en "gubbe" som klättrar i örat (vet inte hur bra det där förklarar riktigt haha) plus att jag och Elin köpte en ring. Vi åt jäättegod turkisk mat från ett stånd. Tror de hette Göshlem, liiite osäker på stavning där, som var som ett taco/pitabröd med spenat, ost och kyckling i som de stekte så de smälte samman - pressade lite citron på - klart. MUMMA! Juste, Elin den lille sneakarn snodde en ring också! Det var faktiskt ett misstag för hon köpte en berlock och hade provat massor utav ringar (de var 3 för 25 dollar) och när hon betalat för berlocken så satt tydligen ringen kvar. Vi märkte det på stranden när marknaden var stängd och 40 min bort med buss så nu sitter den kvar på Elin helt enkelt. Imorgon blir det Australia Zoo!
 
Pusss
 
 

Kommentarer
Postat av: Kristina

Va härligt ni har det!😘
😂😂😂 Ditt sätt å skriva gör att det känns som du sitter här bredvid!😘 Vi hänger på landet & alla hälsar!!!😘 (hoppas ni inte lökar sönder😂) massa kramar😘Dirren

2015-05-15 @ 21:58:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0