Bedbugs

21/5 Nu är vi redan påväg från Airlie Beach till Cairns men ska börja det hela med att berätta hur dagarna här har varit. Vi kom fram till busstationen lagom slitna och ville mer än allt bara komma till hostlet och ta en dusch. Telefonerna var urladdade och vi har iingen aning om vart hostlet ligger. Vi har blivit skitdåliga på att kolla upp sånt, bokar bussar försent och beonde bara liksom löser sig. Men träffade två engelska tjejer som ringde till hostlet för att få shuttle men då visade det sig att de inte har de. Såå vi delade på en taxi istället - allt löser sig! Vi fick inte checka in direkt så vi dumpade alla grejer på hostlet och gick ut för att äta frukost. Sådan lyx att få äta på resturang till frulle - scones och varm choklad. Sedan hade vi hela dagen på oss att kolla runt i lite affärer och här shoppade vi typ loss, om man jämför vad vi köpt tidigare, så det blev till och med lite nya grejer till mig. Efter det gick vi och lade oss vid lagunen för det går inte att bada i havet här. Kan finnas krokodiler och hajar så de har byggt en superfin "naturlig" lagun. Vi gick också och checkade in oss till båten och tog reda på när den skulle komma iland igen. Väl vid lagunen så kom vi på att schweizkillarna borde vara i Airlie nu med deras campervan - Betty. Så vi bad Susanne, som var på samma Frasertrip som oss, att skriva till dem för att mötas upp och äta middag. Sagt och gjort. Vi köpte pizza från Domino's (är typ likadant som Pizzhut - sååå goda) och vi fick en extra gratis. Helt galet att varje gång vi har ätit på Domino's så får vi alltid pizza gratis. Inte oss emot dock! Iallafall så hade vi inte tänkt att vi skulle dra ut då vi skulle på båten dagen efter men det sket vi i när vi väl var tillsammans. Asså dem här killarna är så himla roliga. De tycker att vi svenskar är helt galna och när de fick höra om midsommar och "stången" (snoppen) så dog dem.
- You can't celebrate the penis!!
Så de vill gärna komma och hälsa på oss och fira midsommar. En till sak som vi har tänkt på: de är dem mest organiserade killar vi nåågonsin har träffat. När vi skulle till Fraser så hade de gjort alla sina lunchmackor för alla dagar, skurit i trekanter och stoppat i plastpåsar som de hade skrivit sina namn på. Helt galet! När vi åt middag hos de så bad dem oss också att ta av oss skorna för de hade städat Betty samma dag. Haha de är helt fantastika och de kallar oss för "The Swedish Section" för att vi sitter ihop och alltid brevid varandra. Vet inte riktigt hur kulturen är i Schweiz men de har liksom inte ens försökt nåt med nån utav oss. Hemma i Sverige så blir man ju förvånad om man INTE får ett nyp i rumpan på en heel kväll ute. Så helt enkelt superkillar! Vi hade roligast under middagen och sedan när vi satt och spelade musik för det var inte bra musik alls och det fanns typ en klubb så vi var inte där så länge. Alla är förresten också med i armén för att det måste alla killar göra tre veckor om året i Schweiz, superkonstigt. Vi ska träffas snart igen i Cairns.
 
Sen bar det av till Whitsundays-öarna. Först när vi kom till mötesplatsen så var det två vääldigt annorlunda tyska tjejer där som vi inte alls gick ihop med helt simpelt as that. Den ena rakade sig inte någonstans och körde hela skogsmullestilen all in - inga sociala medier och ingen telefon. Och det behöver man ju absolut inte ha om man är trevlig ändå men det fattades också tyvärr. Den andra var bara väldigt stor och bufflig plus att jag aaldrig sett någon dricka så mycket som hon gjorde - det var helt sjuka mängder! Och det får man ju också göra men man behöver ju inte vara skrikig och otroligt ohövlig för de. Så då längtade vi efter Kanada - Gabbi och Erin. Det var två tjejer som vi delade rum med efter Fraser och de var så jäkla roliga. Vet inte hur jag ska få till dem i skrift men de bara leverar konstiga miner, ljud och säger massa konstiga saker. De ska vi också träffa i Cairns.
 
Så första dagen var det väldigt fint väder och vi snorklade i Caves Cove som tillhör Hook Island i våra stingersuits (haha vad 15 personer ser förjävliga ut när man plaskar runt i en heloverall) i solnedgången så det var inte överdrivet bra sikt men otroligt vackert! Idas första snorkling också och jag blir fortfarande helt varm i hjärtat när hon på panikdarriga ben verkligen tvingar sig att hoppa i vattnet fast hon är rädd och prövar ändå. Fick inte riktigt till andningen och tekniken men det var en superbra första gång. Sedan blev det middag och vi alla njöt över att se solnedgången och sedan kom stjärnorna fram som är helt överdrivet vackra. Efter lite kortspel så var alla helt slut och gick och lade sig. I Idas säng var det massor med kryp så hon sov hos Elin och ni vet ju hur en "säng" är på en båt - det är ju en 50cm koj. Men de trängde ihop sig och den natten regnade det in genom fönstret också som var tvunget att vara öppet för att det var en nödutgång. På morgonen frågade vi om krypen och speciellt om det var bedbugs för det är ju ett helvete och få in de i kläder osv men vi fick bara skratt som svar.
- They are harmless and very common on boats! Tänker nu i efterhand va Duckie skrev till mig samma dag jag åkte: "alla är inte lika snälla som du". Vi lade till i Hook Passage för att sova.
 
Heldagen på båten började, för det första runt halv sju (!!!), för att sedan segla medan vi åt frukost och såg flera sköldpaddor. De är ju så fina så jag dör! Kommer upp och andas och kollar läget med sina stora ögon ååh där ville jag bara hoppa i men det var hajtätt så vi fick inte.. Därefter till Whitheaven Beach och där började det ju såklart, med våran tur med vädret, att spöregna så det var ganska molnigt när vi stod vid Hill Inlet Lookout. Dock när solen inte ligger på så att det blir spegelblankt så kunde man se hajarna och stingrockorna väldigt tydligt från den punkten så det var ashäftigt! Sedan gick vi ner där på stranden och där sprack det upp pyttelite och slutade regna men då var ju sanden helt dyngsur och aa det blir inte samma sak när det inte ser ut som de gör på vykorten helt klart. Fick bada med rockorna som var supercoolt men hajarna var väldigt skygga när vi kom i så det var synd. Efter att ha spenderat lite tid på stranden så var det dags att åka till Luncheon Bay där vi snorklade igen med mycket bättre sikt för då hade solen hunnit komma fram ännu lite till. Såg den stöörsta fisken jag någonsin har sett och filmade massor med GoPron. Den manicken alltså - vilken pärla! Får följa med överallt då den inte går sönder. Där fick Ida till det också mycket bättre med andningen så att inte snorkeln fylldes med vatten.
 
Efter det blev det lunch för att åka ut till Blue Pearl Bay vid Haymand Island. Där blev det ännu mer snorkling och det har blivit utsett av National Geaographics som den bästa området för snorkling i hela bärrierrevet. Där sov vi över och hade en jättemysig kväll då det blev riktigt fint väder på eftermiddagen. Vi spelade "The ring of Fire" fast utan "fire". Alltså man ska ställa ett tomt glas i mitten och lägga ut kort runt om. Sen drar man varsitt kort i tur och ordning och den som drar en kung måste hälla i lite alkohol i glaset. Oftast har ju alla olika alkohol så det blir en svinäcklig blandning i glaset och den som drar sista kungen måste dricka hela. Svinäckligt så vi körde bara med alla andra kort. För alla andra kort har en betydelse. Tex drar man en 5:a så ska man komma på ett ord som alla måste rimma på. Så Ida började med "Clean" så säger nästa "Mean" nästa "Lean" osv. Då var den en annan väldigt speciell tyska som efter det svarade när det var hennes tur "Comfortable". HAHA VA!? Och det var riktig knackigt uttal så Erin undrade om hon sa Coffetable. Då började alla asgarva och på något sätt så sätter hon så hårt i halsen (för om man gör bort sig måste man dricka) så hon spyr ut över relingen. Vi tror dock att den kan ha varit någon slags kombo där alltså för man spyr inte flera gånger av att man sätter i halsen. Och efter det så fortsatte hon att dricka goon. Oherre... Vi spelade också "My vigina is.." vilket är alfeabetsbaserat. Först börjar man med A. Så "my virgina is Amazing", Awsome osv tills någon inte kan komma på nåt mer. Då dricker man och sedan börjar man med B. "My virgina is Bold" osv osv.
 
Ida fortsatte att sova hos Elin och när sista dagen kom så snorklade vi på ett hemligt ställe och jaa så dryga har faktiskt våran kapten och hans handyman varit. De vägrade liksom berätta vad stället hette. Handymanen - Chris - kan ha varit den jobbigaste någonsin.. Alla låg och solade och sov på eftermiddagen och då ställer han sig och skriker över hela båten. För sånt är ju såå himla roligt! Han var den mest överlägsna personen vi har träffat och på slutet var det bara jobbigt att ha honom ombord. Såå tillbaka till Idas säng och bedbugsen (som inte var bedbugs) - när vi kom iland igen så gick vi och lade oss vid lagunen direkt för att sola och fånga den här otroligt fina dagen, där vi också mötte Lisa och Dominique från Tyskland som vi mötte på Fraser, så vi har hängt med dem hela dagen. Kanada hängde också där men Erins pigment existerar inte så hon måste ligga i skuggan, stackarn.. När vi sedan gick för att hämta våra väskor från kontoret där vi förvarade dem så frågade vi tjejen som jobbade där om hon visste nåt om dessa "båt-bugs". Hon svarade med:
- Jag kan inte ljuga så det är lika bra att säga att det var bedbugs. Så blanda inte ner era saker som ni haft på båten i den stora ryggan.
FAANPISSHELVETEFUUCKNEEEJBLÄÄÄ....!!!! Men ÅÅÅH! Så vi började googla på bilder på hennes dator och de såg exakt likadana ut. Varför sa de ingenting? De hade kunnat tagit oss till sidan när det hela var över och bara förklarat läget och bett om ursäkt så hade vi iallafalll vetat om det. Som medmänniska är der ju bara grymt taskigt. Vi alla känner oss så lurade, naiva och blåögda - absolut det är vi säkert också MEN ÄNDÅ. Vi vet ju inte hur de ser ut för vi har ju inte detta problem i Sverige liksom. Hon sa också att hon hade kört hem Chris (den jobbiga handymanen) och han hade suckat stora suckar om att: "faan va mycket bedbugs han hade i heela sin ryggsäck". Så han som sa att det var helt harmless ljög oss rakt upp i ansiktet. TACK för det! Förstå om vi hade blandat allt och varit tvungna att köpa nya backpacks - det är ju sviindyrt! Elin och Ida har några bett var men jag har hittills klarat mig men jag hade ju min väska i Idas säng då vi använde den som garderob eftersom att hon ändå inte sov där så min rygga lär ju vara invaderad. Vi tycker att det har varit kul att se Whitsundays men fatta om det hade varit bra väder, nice människor och inga bedbugs så hade det ju bara varit grymt. Nu känns den här lilla resan nästan bara jobbig och vi (speciellt Elin och Ida) trodde aldrig att vi skulle säga det - men vi saknar Fraser Island. Haha en till rolig sak där. När vi kom tillbaka efter den lilla trippen så kom guiden, John, och Elin och Ida har nog aldrig stannat så plötsligt och stått så stilla. Han hade sin hund med sig som var en blandning mellan dingo och nån hund, och haha jäklar.. De trodde de var säkra nu när de kommit tillbaka till fastlandet men de började stamma:
- Is, is, iis that a d-d-ingoo?? John fick sig ännu ett skratt av de rädda svenskorna som ställde över 10000 frågor redan under första timmen på ön. Typ när tidvattnet var de högsta på 25 år och det var knappt nån strand att köra på så skriker Ida:
- Kan vi fråga om det här händer oftaa!??
Elin svarade bara med:
- Kanske ska vi låta honom koncentrera sig på att bara få oss till campet vid liv?
- Meeh, jag vill veta nuu juu! Haha som om det skulle spela någon roll/hjälpa liksom.
 
Nu är vi ju då påväg till Cairns och har typ ångest över att åka dit för där kommer skydivingen att ske. (AAAAH vill INTE). Men det ska bli bra, eller nåt.
 
Pusss

Kommentarer
Postat av: Mia

Vad bra och intressant du skriver Klara. Det känns som man är med Er på ett hörn, haha. Önskar jag vore det :-) Himla otur med bed bugs, se till att få tvätta allt i 60 gr som ni hade med på båten.
Tycker ni ska klaga på ert bemötande till arrangören. Det är inte OK at de ljuger Er upp i ansiktet. Nåväl. Ni hade det ju mysigt också och fick uppleva snorkling mm. Alltså det här med sky dive känns så där... måste ni göra det - Hjääälp.
Ni måste känna 100% att ni vill.. Hoppas ni har fler underbara dagar framför Er. STOR Puss och Kram till Er alla. /

2015-05-22 @ 09:10:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0