Vecka 2

Skulle precis lägga upp detta och då går strömmen, vilket betyder inget Wifi.. Welcome to Africa! Men jag är ju för dålig redan asså, fått tillsägelse av Johanna idag att jag måste skriva till och med.
 
 
Projektet går iallafall bättre och bättre - har egentligen aldrig varit dåligt men frustrerande med språket och man kommer in i det mer och mer. Nu vet jag hur dagarna går till, hur mycket plats man förväntas att ta och hur mycket man kan hjälpa till om man vill. Egentligen vill man nästan förändra allt - de slår till barnen på fingrarna när de inte lyssnar, är inte speciellt pedagogiska och de säger att barnen kan läsa när de över på swahiliska ljud ( a e i o u) men barnen kan egentligen bara "ramsan" utantill för pekar du på i:et säger de A för att det är första ljudet i "ramsan". I svenska skolan bryter man ju ner det och sen bygger vidare. Där blir jag som mest frustrerad. För vi skulle kunna ha en temadag om bokstaven A. Hur man skriver ett A, hur bokstaven A låter och att man kan bygga på A:et med ApA och bilda ordet APA. Meeen jag kan ju bara förklara detta på engelska och då fattar ändå inte barnen. Men vi är en otroligt bra support ändå. Vi gjorde djur på engelska ur en pekbok och uttalet blir så mycket bättre, vi blir ett stöd även för lärarna. Sen såklart på rasterna eller när barnen från barnhemmet är kvar efter skolan. När vi leker, sjunger, spelar musik och dansar eller när vi tog med en boll. Ren lycka. Vår taxi chafför, Ohuru, som kör oss varje dag (ca 30 min till Newlands Village) sa när vi berättade om bollen och att barnen blev så glada att: barn ger bara kärlek direkt från hjärtat. Vi pratade då vidare om att det är jobbigt att se på när barnen tillrättavisas med smärta rent fysiskt att han aldrig skulle slå sina barn. Men det är svårt att vända för lärarna för föräldrarna kommer då till skolan och frågar varför de inte uppfostrar deras barn för föräldrarna förväntar sig att barnen får en liten pisk ibland. När Ohuru var barn och han hade varit olydig, stängde hans pappa ut honom utanför huset och sa att masajerna skulle komma och ta honom, den tekniken kör han också på och tycker är mycket bättre.
 
 
Hostel Hoff fyllde 10 år så den 10/2 firade vi med en superstor barbeque. Varje projekt hade minst en presentant så vi var ca 80 personer. Jag blev såklart jätterörd när de berättade om varje projekt, vad de gör och hur många volontärer som har passerat här genom åren. De började med en tjej från Irland, Sara, och då var det bara en våningssäng och dubbelsäng. Idag är vi liksom 27 volontärer på Hostel 1. Ytterligare 23 på Hostel 2 som ligger några tomter bort. Hade ont i halsen dagen efter för att jag höll inne tårarna. Och den helgen gjorde vi inte mycket. Ganska många var på dagsturer och vi som var kvar åkte till Memorial Market som har second hand kläder bara egentligen för att hitta på något, Simone hittade en klänning dock. Efter det åkte vi och tryckte en pizza på Union Café och sen till bankomaten och Super Marketen. Kollade Hairspray på kvällen och pratade med Sverige som var på fest hemma hos Jocke. Hade laddat ner en app tidigare på dagen så att alla hos Jocke kunde ringa till mig och Elin samtidigt så det var superkul att se alla. De verkar ha haft skitkul för när jag pratade med Ida och Johanna dagen efter mådde Ida gaanska dåligt, haha. Hade några snaps på morgonen också som jag skrattade gott åt. Mys.
 
 
Kaitlin har lämnat Hostelet förresten. Lite drama händer här med även om tempot är väldigt pole pole (betyder ingen stress). Hon bokade bara några veckor innan hon kom hit och visste att två nätter skulle hon få byta boende då det helt enkelt inte fanns en säng att sova i. Mette kom tillbaka efter att ha klättrat Kili och fyra andra tjejer från safari. Då fuckade hon ur och krävde tillbaka alla hennes pengar tillbaka och att hon behöver mycket mer stabilitet, hon orkar inte hoppa runt i olika sängar och blablabla.. Så konstigt för de visste hon om innan, 2 nätter liksom. Tom (som är live in manager från England) har berättat i efterhand att på mejl när de kommit överrens lät hon aschill med att hitta ett annat boende för två nätter men när hon väl kom hit förstod han att det skulle bli problem. Supersnobb från New York.
 
 
Malin och Alica från Sverige har åkt vidare. De skulle campa genom fyra länder med Kilroy och sedan surfa i Sydafrika. Hur cool resa? Gav de tips om att kolla på Familjer på Äventyr då världens coolaste familj är med denna säsong. Förresten, den där kvällen vi hade Dala Dala party och körde Pub Crawl så träffade vi en snubbe som känner Even från Skam. Jag dog. Tyvärr var han feeett dryg.. Men Even är inte homosexuell på riktigt såå det finns hopp!
 
 
Har bokat Zanzibar också! Så kul! Jag, Rebecca (dansk) och Lisa från Stockholm åker i 9 dagar. 3 dagar i Kiwengwa som ligger lite högre upp än mitten där man kan bada i grottor och är nära till Stone Town där vi vill dels kolla stan men också åka till Prison Island där man bada med sköldpaddoooor!! :D 6 dagar Spenderar vi i Nungwi som är läängst upp på hela Zanzibar som är rankad 1 av 10 bästa stränder i hela världen. Så förväntar mig kritvit sand helt klart! Idag åkte vi till Honey Badger (ett hotell som har pool) direkt efter projektet och åt lunch där. Så sköna dagar!
 
 
Pusss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0