Lata Dagar

Dessa dagar bara rullar på.. Har ingen vidare koll på vad de är för dag - datum eller vad klockan är för det spelar ändå ingen vidare roll och vi spenderar dagarna på stranden. Vi har hyrt bil och har hittat en ny strand som är mycket lugnare och väldigt fin, dock blåste det ganske mycket idag och hyrbilen är verkligen i en klass för sig. Den stannade idag mitt i en kurva när jag körde så helt pålitlig är den inte men den är toppen så länge den funkar. Dessutom är ju den här trafiken helt kaos, finns inga filer och man får köra som man vill.
 
Idag har vi varit i skolan där flickorna som farmor och farfar betalar för och pratat med de där så allt allting flyter på. Det gör det tyvärr inte.. Niyang har berättat för oss att hon är för gammal för att gå i Khmer-skolan (alltså den kambodjanska skolan) och eftersom att hon är 15 så kan det ju faktiskt stämma. Men det visar sig att hon har 1-2 år kvar men den är gratis och går man inte dit så händer liksom ingenting. Det är skillnad med den engelska skolan där farmor och farfar sponsrar henne och de får en återkoppling varje månad att Niyang går dit och att hon sköter sig. Det går inte att få samma återkoppling på Khmer-skolan då det inte finns några som jobbar på de viset. Har man inget diplom/examen på att man har gått i Khmer-skolan så spelar det ingen roll hur mycket engelska man kan/lär sig för då får man inte ett högt uppsatt jobb. Så vi ska på möte i skolan imorgon igen och se hur det blir. 
 
Ingmarie och Henry har nu åkt till Thailand så nu får hänga själva igen. Vi skrattar och har kul mest hela tiden. Jag tjatar på att de här två som jag reser med att de inte längre är 15 när de (speciellt farfar) spinner iväg med hur mycket de ska göra - för att sekunden efter komma på att de inte orkar. Mycket uttalspåhitt blir det också. Ikväll har de druckit soda vatten från Schweppes och då uttalas också alla bokstäver. Mobilskolan går framåt men jag vet inte riktigt hur mycket som fastnar - man får gå igenom saker många gånger. :)
 
Idag har vi också pratat med Angelica och det var mysigt, hon var på jobbet man hann berätta lite om hennes boende och så vidare. Vi kom överens om att vi båda två saknar Booboos "midja" - hon har ju liksom ingen så det där greppen om hela korvkroppen saknas i ens händer. Pappa skickade en bild på Booboolito när hon hade byxorna på huvudet och såg så nöjd ut då sa farmor att det verkar som om hon har sån jädra humor, och det har man väl inte när man är sådär liten? Ella är bäst helt simpelt. ♥
 
Nu har vi precis varit och ätit och ska väl börja göra kväll - vi var på nån svenska resturang här om kvällen där Henry och Ingmarie hade varit med farmor och farfar förra året och då åt jag stuvade makaroner och falukorv. Så jävla nöjd.
 
 
 
Pusss
 

Kommentarer
Postat av: Cissi

Hej Klara och co....
Nu har jag hittat till din blogg :-)
Härligt att kunna följa dig, hälsa farmor och farfar och må så gott i värmen.
Kram kram

2015-02-12 @ 10:25:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0